Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Combaterea constipatiilor

Mojdreanul este un copac care creste in tara noastra si este recunoscut pentru efectele sale terapeutice. Denumirea sa stiintifica este „Fraxinus ornus”, iar in popor mai este denumit frasin de munte sau frasin negru.

Potrivit expertilor, mojdreanul reprezinta un arbore din familia oleaceelor. Acest arbore are dimensiuni relativ reduse si poate ajunge la 10 metri inaltime.

Mojdreanul

Combaterea constipatiilor

La acest arbore, frunzele sunt compuse, iar florile sunt de culoare alba. Mojdreanul infloreste primavara, in lunile aprilie si mai. Il putem intalni in partea de sud a tarii noastre, dar si in zona statelor din jurul Marii Mediterane, fiind o specie caracteristica pentru sudul Europei.

In scopul unor terapii medicinale nu se recolteaza nici frunzele, nici florile si nici coaja.

Potrivit expertilor, valoare medicinala o are si sucul de mojdrean, care se obtine din scoarta copacilor tineri. Sucul se poate obtine prin crestarea scoartei copacilor si se foloseste ca si medicament. Se usuca in conditii naturale, fiind cunoscut sub numele de manna.

Sucul de mojdrean, rol de purgativ

Potrivit expertilor, substantele active importante continute de scoarta acestui arbore sunt: manita, polizaharide, rezina, rasina si cumarina.

Sucul de mojdrean se utilizeaza pentru combaterea constipatiilor, avand rolul de purgativ usor de administrat. Unii specialisti considera ca scoarta acestui copac ar avea valori medicinale datorita fraxinei.

Aceasta substanta este o glicozida cu proprietati diuretice ce stimuleaza eliminarea acidului uric. De asemenea, si frunzele de mojdrean au calitati medicinale, fiind folosite pentru tratarea unor afectiuni ca guta si reumatismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*