Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

O planta cu efect pentru digestie

Macrisul iepurelui este o planta care creste in Romania in padurile umbroase si se confunda cu trifoiul. La aceasta planta, frunzele sale sunt moi si usor de digerat, acestea reprezentand factorul curativ.

Potrivit expertilor in fitoterapie, aceasta planta se recomanda pentru stimularea digestiei, astenia de primavara, inapetenta, intoxicatiile cu arsenic sau mercur, cancerul si scleroza in placi, dar si tratarea bolilor hepatice cronice.

Planta pentru digestie

Planta pentru digestie

Macrisul iepurelui are efect remineralizant, fiind recomandat pentru uz extern in cazul asteniilor de primavara, de pilda.

In acest sens, trebuie sa consumati in fiecare zi un suc care se prepara din aceste frunze sau sa mancati salata, care are un efect deosebit. Planta poate determina cresterea apetitului si dezintoxicarea corpului uman.

In cazul unor intoxicatii cu arsenic sau mercur, va trebui sa consumati circa 100-150 ml de suc, pe stomacul gol. Specialistii spun ca acest tratament se repeta mai multe zile la rand.

Pentru tratarea efectelor nocive ale cancerulului, sucul de macris iepuresc favorizeaza eliminarea substantelor reziduale, mareste apetitul si elimina starile de voma. In acest caz, se va consuma inainte de masa o cantitate de circa un sfert de pahar de suc proaspat.

Planta buna pentru afectiunile hepatice

In situatia in care suferiti de afectiunile hepatice cronice, trebuie spus ca o combinatie de suc de macris si suc de papadie, care se pregateste din radacini proaspete, reprezinta un bun drenor hepatic. Va trebui sa consumati in fiecare dimineata un amestec de 50 ml de suc de macris si 50 ml suc de papadie.

Daca aveti inflamatii ale gurii si gingiilor, va trebui sa va clatiti cu suc de patru-cinci ori pe zi, inainte de a va spala pe dinti. Imediat dupa clatire, sucul va trebui sa fie tinut cateva minute in gura.

Pentru tratarea cancerului de piele, specialistii recomanda sa puneti pe plagile afectate o infuzie de suc din aceasta planta combinat cu suc de tataneasa.

Daca suferiti de o digestie dificila, trebuie sa stiti ca salata de macris care va fi consumata inainte de masa va poate stimula secretia de saliva si de sucuri gastrice. In acest sens, va trebui sa faceti o cura cu salata timp de 7 zile.

Cum se prepara sucul de macris?

In acest sens, va trebui sa luati un pumn de frunze proaspat culese si sa le spalati bine. Apoi, se vor pune frunzele intr-un mojar care sa nu fie de metal si se adauga un sfert de pahar de apa. Dupa ce se piseaza bine, se va filtra, iar lichidul care se obtine se bea pe stomacul gol sau se foloseste pentru aplicatii externe.

In plus, frunzele de macrisul iepurelui se pot consuma ca atare sau se utilizeaza sub forma de salata, cu putin ulei si zarzavat tocat marunt, ca adaos in salatele de legume, in aperitive, precum si ca zarzavat si inacritor in prepararea ciorbelor.

Potrivit expertilor, daca este luat in doze mai mari de 100 g pe zi poate produce lipsa de calciu, ameteala si leziuni renale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*