Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de bune sunt cojile fructelor pentru sanatatea ta?

In intreaga lume, oamenii arunca la gunoi anual milioane de tone de mancare. Cu toate acestea, uneori acele parti pe care nu le consumam au cele mai multe beneficii pentru sanatate.

Iata cum va ajuta cateva dintre cele mai des aruncate coji de fructe!

Cojile de fructe

Cojile de fructe

 

Cojile de pepene

De exemplu, expertii in domeniul nutritional spun ca in cazul cojilor de pepene, acestea au un efect valoros si important in tratarea unor afectiuni cardiovasculare. Cojile de pepene verde ofera o doza mare de citrulina, acesta fiind un aminoacid, care ajuta la dilatarea vaselor de sange si poate sa imbunatateasca circulatia sangelui.

In plus, specialistii mai spun ca cel mai simplu mod de a observa care sunt avantajele pentru sanatate oferite de coaja de pepene verde este acela de a amesteca la blender o bucata de pepene verde cu fructul de lime.

Cojile de ceapa

O alta resursa buna pentru sanatate este reprezentata de cojile de ceapa. Potrivit ultimelor studii, acestea previn accidentul vascular cerebral. Acest aspect se petrece ca urmare a faptului ca aceasta coaja de ceapa are mai multi antioxidanti decat leguma in sine.

Contine multa quercetina, o substanta care poate diminua tensiunea arteriala si previne formarea placii de aterom. Expertii spun ca aceasta este cauza accidentului vascular cerebral.

Cojile de kiwi

In cazul in care aveti probleme cu inflamatiile, trebuie sa stiti ca fructul de kiwi nu trebuie decojit, mai ales pentru ca la acesta cojile contin multi antioxidanti.

Cercetarile au indicat faptul ca aceasta coaja de kiwi poate sa contina de trei ori mai multi antioxidanti decat aromata pulpa a fructului. Ea poate a ofere suport pentru lupta cu stafilococii si bacteria E-coli. Mai mult, si cojile de banana sunt utile pentru prevenirea cataractei.

Cojile de banane

Oamenii de stgiinta de la o universitate din Taiwan sustin ca extractul de coaja de banana este unul dintre cei mai eficienti inamici ai depresiei. Cojile de banane contin serotinina sau hormonul fericirii in cantitati destul de mari.

Coaja de banana este foarte buna si pentru ochi, deoarece contine multa luteina, o substanta care protejeaza ochii de actiunea nociva a ultravioletelor. Ca sa aveti parte de calitatile cojilor de banana, trebuie sa fierbeti coaja de la doua banane timp de zece minute, iar lichidul rezultat se bea cu inghitituri mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*