Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sa reduci consumul de carne?

Persoanele care consuma multa carne trebuie sa stie ca reducerea cantitatii consumate aduce numeroase beneficii corpului. Riscul aparitiei unor boli grave scade si el, spun specialistii in domeniu.

Diminuarea cantitatii de carne pe care o consumam poate reduce nivelul colesterolului din sange, scade riscul de a face o boala de inima si ne face mai sanatosi, spune specialistul Steven Masley, autorul cartii „The 30-Day Heart Tune-Up: A Breakthrough Medical Plan to Prevent and Reverse Heart Disease”.

Carnea pentru organism

Carnea pentru organism

Iata care sunt cele mai mari castiguri pentru corpul uman, atunci cand consumam mai putina carne:

Scaderea in greutate

Potrivit unui studiu publicat in 2013 in revista „Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics”, persoanele care nu consuma carne au un indice de masa corporala mai mic decat al celor care consuma carne.

In plus, potrivit specialistilor in domeniu, cei care au o dieta vegana sau vegetariana slabesc mai mult decat ceilalti, chiar daca ambele categorii de oameni care consuma acelasi numar de calorii.

Scaderea tensiunii arteriale

Conform unei cercetari de specialitate aparuta in revista „Public Health Nutrition”, persoanele cu o dieta vegana sau vegetariana au tensiunea arteriala mai mica. Expertii sustin ca aceasta situatie este data de greutatea mai mica a acestor persoane, precum si de consumul de fructe si legume.

Scaderea riscului de diabet

Expertii americani in diabet au facut un studiu in urma caruia au ajuns la concluzia ca persoanele vegetariene au un risc mai mic de a face aceasta afectiune, accident vascular cerebral sau boli de inima. Oamenii care au consumat carne au avut insa o glicemie mai mare, precum si un nivel ridicat al trigliceridelor din sange.

Riscul de cancer mai mic

Un studiu facut in 2002 de specialistii de la universitatea Loma Linda, din SUA, arata ca dieta vegana scade riscul aparitiei tuturor tipurilor de cancer. Expertii au mai constatat ca vegetarienii au un risc mai mic de cancer gastrointestinal, asa cum este cel colorectal. Femeile vegane au si ele un castig, caci prezinta un risc mai mic de a face cancer mamar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*