Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de importanta este cafeaua, cand suntem obositi?

Cafeaua reprezinta o banala bautura care inseamna, de fapt, un stimul pe care il luam in clipa cand ne simtim obositi. Aceeasi cafea ne determina sa fim mai sinceri, potrivit datelor unui studiu recent. Conform cercetarii citate, cafeina ne ajuta sa rezistam presiunii de a ne purta urat la job.

Expertii spun ca atunci cand suntem obositi, este tot mai greu sa tinem piept provocarilor.

Cafeaua si oboseala

Cafeaua si oboseala

„Atunci cand nu ai dormit si esti la munca, vei tinde sa accepti principiile imorale ale sefului tau, decat sa le combati”, a declarat David Welsh, un profesor de comportament organizational la Universitatea din Washington.

In cadrul cercetarii, participantii au fost privati de somn timp de o noapte si apoi au mestecat fie o guma care contine echivalentul a doua cesti de cafea, fie una normala. Au avut, apoi, ocazia sa minta pentru a castiga o anumita suma de bani.

Grupul care a consumat cafea nu a picat in plasa, iar acesti participanti s-au opus comportamentului imoral. Cei care au mestecat guma normala au fost mai simplu de manipulat, pentru a castiga un ban.

Cateva recomandari pentru a scapa de oboseala

Cafeina ne intareste autocontrolul si vointa, atunci cand suntem extenuati„, a spus Michael Christian, profesor al UNC Kenan-Flagler Business School.

Potrivit specialistilor, exista o conexiune destul de importanta intre privarea de somn si comportamentul nepotrivit la locul de munca. Firmele pierd in fiecare an 200 miliarde de dolari din cauza acestui tip de purtare.

Cafeaua poate atenua efectele negative ale oboselii, cel putin pe termen scurt„, arata datele unui alt studiu realizat in randul asistentelor extenuate ale spitalelor.

Pentru a nu fi extenuati, expertii spun ca angajatii trebuie sa tina cont de cateva recomandari practice pentru angajatori.

Este bine sa nu abuzati de un program supraincarcat de munca si sa corelati sarcinile profesionale cu factor ridicat de stres in jurul proiectelor de lunga durata. Daca aveti probleme cu oboseala, nu ezitati sa apelati la ibricul de cafea pe foc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*