Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile consumului de orz

Orzul reprezinta o planta care a fost adus din Tibet in China si Egipt si s-a cultivat in Europa Centrala de prin anii 5000 i.Hr. Aceasta planta a fost considerata de chinezi o planta sfanta si s-a bucurat, de asemenea, de aprecierile grecilor si dacilor. Acesta a fost utilizat ca remediu pentru vindecarea bolilor, orzul constituie inca un subiect de cercetare pentru oamenii de stiinta, pentru a nu scapa nimic din calitatile extraordinare pe care le are.

Proprietatile remarcabile ale plantei sunt innoite primavara, cand mladitele de orz verde contin o seva ce abunda de substante cu intensa valoare terapeutica.

Beneficii orz

Beneficii orz

Nutritionistii sustin ca o cura cu suc verde este foarte eficienta si in afectiuni aparent fara leac, cum ar fi cancerul. Rezultatele unor cercetari facute in SUA, Japonia si China au raportat imbunatatirea starii de sanatate in cazuri de leucemie, cancer al pielii, la pancreas, san sau ovare.

Orzul este un adevarat elixir pentru intretinerea vietii ajuta la drenarea si regenerarea ficatului. Combate virusul hepatic, are o actiune puternic detoxifianta, echilibrand functionarea tuturor organelor din corp. Activeaza sistemul imunitar. In plus, favorizeaza circulatia sanguina si elasticizeaza si tonifica vasele sanguine.

Orzul lupta impotriva afectiunilor oculare

Mai mult, orzul stimuleaza activitatea hormonala, trateaza sterilitatea, regenereaza parul si unghiile prin aportul de vitamine si minerale.

Are efecte benefice pentru boli ca bronsita cronica, cardiopatia ischemica, artrita, flebita, insomniile sau nevralgiile. Cu ameliorari in cazul schizofreniei, o boala dificil de tratat inca, conform rezultatelor cercetatorilor japonezi si americani.

Orzul lupta impotriva afectiunilor oculare, ale oaselor, reumatismului articular acut, lombo-sciaticii, artritei.

O cura de primavara cu acest non-medicament indeparteaza neplaceri ca alergiile, bolile de piele, disfunctiile digestive sau bolile cardiovasculare. Reface tonusul psihic, avand un efect real pozitiv asupra emotiilor.

Ce contine orzul?

Aceasta planta contine mult vitamine si minerale in cantitati mult mai mari decat in alte fructe si legume. Iata cateva dintre substantele continute de orz:

Potasiu. De 25 de ori mai mult decat in banane.
Vitamina C. De 7 ori mai multa decat in portocale.
Vitamina B1. De peste 10 ori mai multa decat in spanac.
Biotina. De peste 23 de ori mai multa decat in lapte.
Fier. De peste 11 ori mai mult decat in telina.
Calciu. De peste 11 ori mai mult decat in lapte.
Vitamina A. De peste 250 ori mai multa A decat salata.

Orzul este o planta cu un continut extraordinar de elemente nutritive, vitamine si minerale. Germenii de orz, sucul si pudra de orz sunt indeajuns de pretioase, mai spun specialistii in nutritie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*