Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sucul de gutui – beneficii

Unele dintre fructele care au un mare continut de vitamine, fibre si minerale sunt gutuile, acestea reprezentand o adevarata sursa de vitamina A, de vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si calciu.

Potrivit expertilor nutritionisti citati de Health24.com, circa 100 de grame de gutuie furnizeaza unei persoane circa 15 grame de glucide, 12 grame de zaharuri, 2 grame de fibre dietetice, 0,10 grame grasimi, 4 miligrame de sodiu si 84 grame de apa. Pe de alta parte, aceste fructe de toamn furnizeaza numai 63 de calorii la 100 de grame, fiind indeale pentru dieta persoanelor care doresc sa slabeasca deoarece contin fibre care detoxifica organismul si impiedica asimilarea grasimilor.

Gutui

Gutui

Specialistii in nutritie sustin ca este indicat sa mancati circa 2-3 fructe in fiecare zi, daca doriti sa obtineti rezultate rapide in cura de slabire. In cazul in care totusi, este greu sa consumi gutuile in stare proaspata, poti sa iti prepari un suc din ele!

Health24.com scrie ca dieta cu gutui este recomandata si celor care au probleme de sanatate din cauza unor afectiuni de natura canceroasa. Cercetarile realizate in Marea Britanie, la Universitatea din Portsmouth arata faptul ca substantele din gutui, mai ales cele din vitamina B17 au capacitatea de a ameliora astfel de boli, avand un rol important in distrugerea celulelor maligne.

Gutuile au in compozitia lor anumite substante care au puterea de a stimula ficatul si pancreasul si pot incetini procesele de imbatranire!

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca gutuile prezinta un nivel ridicat de aciditate si nu ar fi bine sa le consumi in stare proaspata daca suferi de hiperaciditate gastrica. Specialistii spun ca poti totusi sa le consumi in cazul iin care sunt preparate termic. Health24.com mai scrie ca fata de alte fructe, gutuile isi pastreaza proprietatile curative chiar daca sunt preparate termic.

Potrivit expertilor, este bine sa speli circa 3 gutui si sa le storci cu ajutorul storcatorului de fructe, iar sucul rezultat este indicat sa il utilizezi daca suferi de colon iritabil si se consuma o jumatate de litru pe parcursul unei zile.

Totusi, trebuie sa manifesti atentie, deoarece sucul de gutui este contraindicat in cazul constipatiilor. Mai este bine sa stiti ca gutuile au in compozitia lor anumite substante care au puterea de a stimula ficatul si pancreasul si, in plus, pot sa incetineasca procesele de imbatranire. Health24.com mai arata ca gutuile sunt apreciate si de expertii in medicina naturista pentru extraordinarele valente terapeutice.

De pilda, sucul proaspat de gutui este foarte bun pentru vindecarea insuficientei pancreatice, care se trateaza destul de greu prin alte metode. In acest sens, va trebui sa consumati de 3 ori pe zi cate o jumatate de pahar de suc de gutui.

Mai trebuie sa stiti ca si cei care sufera de hepatita pot beneficia de virtutile vindecatoare ale gutuilor, daca tin o cura timp de o luna cu nectar proaspat de gutui, din care se bea cate un litru in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*