Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poate fi folosit pelinul in lupta cu cancerul?

Cancer

Potrivit cercetatorilor din SUA, de la Universitatea Washington, pelinul poate fi folosit in tratamentul cancerului. Expertii americani au realizat un studiu complex, in timpul caruia au testat un nou medicament contra cancerului. Substanta activa a acestui nou medicament este extrasa din pelin.

Beneficii pelin

Beneficii pelin

Experimentele au indicat faptul ca extractul de pelin distruge celulele canceroase. Se poate folosi in cazul:

  • leucemiei, 
  • cancerului de san si 
  • cancerului de prostata.

Profesionistii sustin ca metodele traditionale de tratament distrug nu numai celulele canceroase, ci si pe cele sanatoase, iar chimioterapia are destul efecte secundare.

S-a constatat ca extractul de pelin determina moartea a circa 12.000 de celule canceroase si doar una sanatoasa. Expertii ne anunta insa, deocamdata, va mai fi nevoie de experimente suplimentare pentru a obtine rezultate cat mai concrete in lupta impotriva cancerului.

Alte afectiuni

Aceasta cercetare a fost facuta publica in Washington Profile. Expertii mai spun ca pelinul se mai poate folosi cu succes in combaterea efectelor negative ale afectiunilor:

  • pancreasului, 
  • cailor biliare, 
  • colitelor. 

Pelinul este indicat pentru recapatarea poftei de mancare, mai ales ca stimuleaza secretia de suc gastric.

Infuzia cu pelin

Pentru a avea un efect maxim, aceasta planta se utilizeaza sub forma de infuzie sau tinctura.

Trebuie spus ca daca va intereseaza sa preperati o astfel de infuzie, trebuie sa pregatiti circa doua linguri de frunze de pelin la o cana cu apa fierbinte.

Amestecul se lasa la infuzat pentru circa 15 minute si apoi trebuie sa fie consumat cate un sfert de pahar de infuzie de trei ori pe zi, inainte de masa.

Tinctura de pelin

Tinctura de pelin se prepara din aproape 50 de grame de planta, combinate intr-o jumatate de litru de alcool. Apoi, se va lasa la macerat timp de 20 de zile intr-un loc intunecos.

Tinctura se va strecura si se va lua sub forma a cate 15-20 de picaturi, de trei ori pe zi, inainte de masa. Daca aveti colite, trebuie sa stiti ca aceasta planta, pelinul, se va putea combina cu frunze de salvie, rezultand un amestec din care se ia cate o lingura o data la doua ore pana la remedierea problemelor.

Pentru ce mai este folositor pelinul?

De pilda, expertii au constatat ca uleiul volatil din pelin stimuleaza activitatea cardiaca si sistemul nervos central.

Are efecte benefice si in cazul eliminarii parazitilor intestinali. Totusi, specialistii recomanda ca aceasta planta sa nu fie folosita in cantitati prea mari, deoarece poate produce greturi sau chiar poate avea efect hepatotoxic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*