Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile apei din fructe si legume

Multe fructe si legume contin apa din belsug, foarte utila pentru corpul uman deoarece il hidrateaza in mod corespunzator, diferit de alte surse de hidratare. Hidratarea prin alimente si, in special, prin fructe si legume nu reprezinta o hidratare asemanatoare hidratarii prin apa filtrata, apa de izvor si nici apa imbuteliata.

Expertii sunt de parere ca apa din fructe si legume este mai buna pentru corpul uman fata de cea pe care o bem zilnic, din cauza ca poate sa patrunda in mod rapid in celule si incetineste procesul de imbatranire. Dermatologii din Marea Britanie spun ca apa este cheia unei stari de sanatate perfecte.

Apa din legume si fructe

Apa din legume si fructe

Desi se crede ca organismul uman este in proportie de 80% apa, continutul de apa dintr-un corp matur se apropie de fapt de 50%. Asta se petrece deoarece diversi factori interni si externi au afectat capacitatea celulelor de a retine apa.

Asa se explica semnele de imbatranire care apar inca de la 30 de ani: pielea devine mai uscata, se schimba programul de dormit, digestia este mai lenta, iar nivelul energiei oscileaza.

Cele mai bune fructe si legume pentru hidratare

Printre fructele si legumele cu cel mai mare continut de apa se afla:

  • pepenele – care are 97% apa,
  • castravetele: 97% apa,
  • rosiile cu 95% apa,
  • vinetele: 92% apa,
  • morcovii cu 88% apa, dar si
  • piersicile cu 87% apa.

Apa continuta in fructe si legume este inconjurata de molecule care o fac sa patrunda usor in celule, ceea ce incetineste procesul de imbatranire.

Trebuie sa stiti ca legumele si fructele colorate au parte si de o concentratie de nutrimente in apa, iar asta face ca aceasta sa ramana suficient de mult in organism pentru a fi folosita.

Medicii recomanda ca pentru o persoana cu o activitate zilnica normala, cantitatea recomandata de 2,5 litri de apa pe zi poate fi consumata fara a bea cantitati mari de lichid. Pe de alta parte, trebuie spus ca aportul de apa in organism poate proveni si din alimente precum piept de pui la gratar – 65%, somon la cuptor – 62%, paine integrala – 33%.

Cea mai buna apa pentru corpul uman este apa saracita in deuteriu!

Pentru a va hidrata corect nu trebuie numai sa consumati suficienta apa, ci si sa o pastrati in corp asa incat fiecare celula sa functioneze la capacitatea maxima.

Pentru acest lucru este nevoie si de o cantitate cat mai mare de nutrimente, pe langa apa.

Expertii au descoperit in urma unor cercetari ca cea mai buna apa pentru corpul uman este apa saracita in deuteriu. Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului. Cei mai multi atomi de hidrogen din natura u nucleul format doar dintr-un proton, dar gasim si atomi de hidrogen al caror nucleu contine un proton si un neutron – acesta este deuteriul sau hidrogenul greu sau un proton si doi neutroni.

Expertii sustin ca acest element, deuteriul influenteaza diviziunea celulara. Cu cat concentratia de deuteriu din apa este mai mica, cu atat va fi mai lent procesul de diviziune celulara, ceea ce inseamna ca organismul va imbatrani mai incet. In cazul unei diviziuni celulare rapide, creste riscul aparitiei bolilor.

Potrivit Care2.com, concentratia de deuteriu din corpul unui adult este de circa 120 -140 parti per milion si in cazul in care il vom compara cu masa unor elemente vitale, putem observa ca acesta este prezent in corp intr-o cantitate mult mai mare decat calciul sau magneziul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*