Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Aromaterapia si efectele ei

Aromaterapia – Inca din urma cu cateva milenii, din antichitate, vechii egipteni, grecii si romanii foloseau terapia cu arome pentru a-si infrumuseta viata, dar si pentru a fi mai relaxati si sanatosi.

In zilele de astazi, acesteia nu i se mai da importanta de atunci, insa trebuie spus ca mirosurile relaxante pot face minuni in combaterea stresului si sporirea productivitatii.

Aromaterapia

Aromaterapia

Specialistii in domeniu ne anunta ca mirosul este cel mai puternic simt uman si area cea mai mare influenta asupra activitatii creierului.

Beverly Hawkins, fondatorul West Coast Institute of Aromatherapy, ne propune sase mirosuri care ne schimba starea de spirit si ne sporesc productivitatea:

Aromaterapia – Mirosul de lamaie

Acesta are efecte calmante si poate ajuta la clarificarea unei idei. De asemenea, ajuta atunci cand esti nervos sau anxios.

Aromaterapia – Mirosul de lavanda

Ajuta la controlul stresului emotional si are, la fel ca si mirosul de lamaie, proprietati calmante. Acest miros poate destinde sistemul nervos si combate depresia. In plus, mirosul de lavanda poate reduce intensitatea durerilor de cap.

Aromaterapia – Mirosul de iasomie

La fel ca si cel de lavanda, mirosul de iasomie poate calma sistemul nervos si are efecte antidepresive. Expertii sunt de parere ca unele persoane care sufera de depresie sau de insomnie beau ceai de iasomie seara.

Aromaterapia – Mirosul de rozmarin

Acest miros are rolul de a imbunatati capacitatea de memorare si combate epuizarea fizica, durerile de cap si oboseala psihica a creierului.

Aromaterapia – Mirosul de scortisoara

Acesta are capacitatea de a imbunatati concentrarea si de a combate oboseala psihica.

Aromaterapia – Mirosul de menta

Revigoreaza mintea, ajuta la concentrare si la o gandire clara.

Data viitoare cand mergi la un supermarket, ar fi bine sa nu uiti sa iti cumperi si un giveci cu rozmarin sau lavanda pe care sa-l asezi pe biroul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*