Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti sa iti diminuezi pofta de mancare?

Persoanele care considera ca mananca prea mult si isi propun sa isi diminueze pofta de mancare se pot folosi de o anumita aroma care aduce beneficii mari in acest sens. O cercetare recenta a indicat faptul ca, in cazul in care mirosi aceasta aroma deosebita in mod regulat, poti reduce pofta de mancare si aportul de calorii.

Ulei de menta

Ulei de menta

Oamenii de stiinta de la Universitatea Jesuit au pus un grup de voluntari sa miroasa ulei de menta la fiecare doua ore, timp de cinci zile.

Savantii au fost uimiti sa constate ca imediat dupa ce studiul s-a finalizat, participantii au raportat o diminuare foarte mare a senzatiei de foame. In acest mod, acestia au luat cu 3.485 mai putine calorii pe parcursul unei saptamani, decat in mod obisnuit.

Potrivit cercetatorilor care au luat parte la studiu, aroma puternica a mentei are capacitatea de a distrage atentia de la anumite mese ale zilei si de la anumite alimente.

De asemenea, un alt studiu efectuat in SUA, la Universitatea din Ohio, in urma cu cativa ani a indicat faptul ca gimnastii care inhalau diferite lucruri cu aroma de menta se simteau mai motivati si mai plini de energie.

Un raspuns pentru Cum poti sa iti diminuezi pofta de mancare?

  1. Vlasan Geanina Răspunde

    27 ianuarie 2015 la 23:42

    Vreau sa slabesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*