Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimente pe care NU ar trebui sa le ai in frigider

Exista persoane care perpetueaza unele obiceiuri legate de alimentele consumate, chiar daca ele nu sunt tocmai cele potrivite. De exemplu, unele produse nu trebuie pastrate intr-un loc precum frigiderul.

Alimente frigider

Alimente frigider

Rosiile

In cazul in care rosiile sunt tinute in frigider, acestea isi pierd din gust. Tomatele sufera un proces natural prin care se coc, ceea ce nu se poate intampla intr-un astfel de loc, scrie news.com.au. In plus, textura lor se poate deteriora, caci membranele din interiorul acestor legume sunt descompuse.

Cartofii

Daca acestia sunt tinuti in acest mediu rece, amidonul pe care il contin se transforma mai repede in zahar. Cartofii trebuie pastrati intr-o punga din hartie, la temperatura scazuta si in intuneric. In plus, daca e aplicata metoda, ei se vor strica mai greu.

Ceapa

Ceapa introdusa in frigider se poate transforma intr-o leguma moale si plina de mucegai. Ea se tine intr-un loc uscat si rece, insa nu alaturi de cartofi, caci in prezenta lor se strica mai repede.

Painea

Expertii sustin ca nu recomanda depozitarea painii intr-un asemenea loc. Daca faci asa ceva, asigura-te ca o impachetezi, astfel incat ea sa poata retine umiditatea. Dupa scoaterea din acest mediu, consumatorul trebuie sa astepte putin pana sa o poata manca.

Cafeaua

De asemenea, cafeaua isi pierde si ea aroma in asemenea conditii de depozitare si, in plus, atrage gustul unor alte alimente din frigider. Aceasta trebuie pastrata intr-un mediu intunecat si rece pentru a-si mentine prospetimea.

2 raspunsuri pentru Alimente pe care NU ar trebui sa le ai in frigider

  1. Cristina Verevis Răspunde

    11 mai 2015 la 11:22

    Cafeaua eu o tin in dulap, sau daca aveti, in camara. Isi pastreaza foarte bine aroma!

  2. Mirela Răspunde

    23 mai 2014 la 10:06

    CAFEAUA NU TREBUIE PASTRATA IN FRIGIDER, CI INTRU-UN MEDIU INTUNECAT SI RECE….CUM AR FI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*