Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce nu stim despre vinul rosu?

Expertii afirma ca daca veti consuma moderat vin rosu, aceasta va ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara.

Efectele vinului rosu

Efectele vinului rosu

Aceasta ete concluzia unei cercetari recente a oamenilor de stiinta americani de la Universitatea Colorado-Denver, care au analizat datele a 5.852 de participanti la un studiu desfasurat in perioada 2003-2006.

Potrivit Fox News, savantii au observat ca prevalenta bolii cronice de rinichi era mai scazuta la cei care au consumat mai putin de un pahar de vin rosu pe zi, in comparatie cu cei care nu consumau deloc aceasta bautura.

In plus, la cei peste 1.000 de participanti la studiu care aveau deja boala cronica de rinichi si care consumau mai putin de un pahar de vin rosu pe zi, riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare era mai mic decat la voluntarii care nu il consumau.

„Aceste doua boli au factori de risc comuni, iar studiile anterioare au aratat ca un consum de vin rosu este asociat cu o probabilitate mai mica de aparitie a afectiunilor cardiace”, a declarat doctorul Tepan Metha, coordonatorul studiului mentionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*