Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimente care iti incalzesc organismul in timpul iernii

Inca de pe vremea bunicilor, oamenii de la tara sau cei de la munte se hraneau asa cum au vazut de mici, acasa, la parinti. Oricat ar fi de ger, iau la picior drumurile lungi si inzapezite sau ii vezi in curtea casei spargand lemne.

Acesti oameni nu fac gripa decat foarte rar si atunci fac forme usoare, fara complicatii, si se vindeca repede, acest lucru datorandu-se alimentelor pe care le consuma, alimente care incalzesc interiorul corpului.

Alimente pentru frig

Alimente pentru frig

Ceapa si usturoiul

Este vorba, in primul rand, de ceapa si usturoi, cele doua condimente medicament care, consumate crude, mai ales iarna, nu lipsesc niciodata de la masa gospodarului.

Cei care locuiesc departe de civilizatia urbana nu cunosc compozitia cepei si usturoiului, nu stiu ca acestea au antibiotice in compozitie. Acestia au invatat ca ceapa si usturoiul le fac bine, le dau putere si-i ajuta sa se mentina sanatosi.

Ardeiul iute

Multi oameni consuma la masa ardei iute, nu numai la ciorbe, ci si la sarmale, tocanite ori in salate. Capsaicina din compozitia ardeiului iute, substanta care ii ofera gustul iute, intepator, pune rapid sangele in miscare, stimuland circulatia.

Expertii in nutritie spun ca tot capsaicina este aceea care accelereaza metabolismul prin arderea intensa a grasimilor, ajutandu-te sa nu te ingrasi.

Hreanul

De asemenea, hreanul, o leguma condiment poate mai putin folosita, este, de asemenea, un antibiotic natural puternic, care incalzeste interiorul organismului si pune sangele in miscare.

Hreanul se consuma, de regula, sub forma de salata, langa friptura de purcel, mancare de cartofi sau de fasole.

Ceaiul din fructe de padure bogate in vitamina C

Daca ai ajuns acasa infrigurat de la drum lung strabatut pe jos, prin ninsoare si vant, nu-ti doresti nimic altceva decat o bautura calda si dulce care sa te incalzeasca. Daca esti un bun gospodar si ai o bucatarie bine aprovizionata, atunci un ceai energizant, din fructe de padure bogate in vitamina C, e tot ce poate fi mai bun.

Vinul fiert

Dupa o zi epuizanta sau plimbare mai lunga, prin ger, vant si ninsoare, o cana de vin fiert, de preferinta rosu, aromat din belsug cu mirodenii, face pentru sanatate mai mult decat o farmacie intreaga de medicamente.

Vinul rosu este nutritiv si revigorant, ideal in epuizare fizica sau psihica, aceste calitati datorandu-se zaharurilor, acizilor organici, glicerolului, compusilor fenolici, aminoacizilor, vitaminelor, precum A, B1, B2, PP, si mineralelor din compozitia sa.

Daca este baut cu masura mica, vinul rosu, fiert, nu face rau nimanui, nici chiar hipertensivilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*