Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te ajuta yoga sa scapi de hipertensiune?

Yoga ar putea ajuta la scaderea tensiunii arteriale, potrivit datelor unei cercetari recente. Aceasta activitate este benefica si in multe alte probleme de sanatate, cum ar fi durerile de spate si astmul.

Yoga

Yoga

Tot mai multe studii arata ca yoga poate reprezenta un tratament alternativ pentru diverse afectiuni.

O echipa de cercetatori germani de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Duisburg-Essen a aratat ca yoga poate duce la scaderea tensiunii arteriale.

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat sapte cercetari anterioare la care au participat 452 de pacienti.

In fiecare din aceste studii, unele persoane cu hipertensiune inalta au practicat yoga pe o perioada de opt saptamani, rezultatele fiind comparate cu cele ale pacientilor care au luat tratamentul obisnuit sau alt tip de tratament.

Care sunt rezultatele?

Expertii au observat ca in medie, yoga a redus cu 10 mmHg tensiunea sistolica si cu 7 mmHg tensiunea diastolica. In cazul persoanelor cu pre-hipertensiune, beneficiile erau si mai mari, afirma oamenii de stiinta.

Cercetarile efectuate anterior au aratat ca yoga este de ajutor si in caz de dureri de cap, cancer de san, schizofrenie, depresie, simptomele menopauzei, in controlarea factorilor de risc cardiovascular, astm si reumatism.

2 raspunsuri pentru Cum te ajuta yoga sa scapi de hipertensiune?

 1. yon Răspunde

  18 ianuarie 2016 la 12:44

  ok.

 2. Mihai Răspunde

  28 iulie 2014 la 14:08

  De ce nu dati exemplul „echipei de cercetatori” in frunte cu Iisus Hristos care ne-a aratat ce trebuie sa facem ptr a avea o viata frumoasa, curata si sanatoasa?
  De ce dati exemple ce nu au legatura cu motivul ptr care fiintam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*