Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Suplimente alimentare bune pentru memorie si inteligenta

Exista principii nutritive care, adresandu-se creierului, pot stimula memoria, inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii.

Fiind vorba in general de produse naturiste, ele nu au alta contraindicatie in afara recomandarii sa nu inghiti mai multe feluri deodata, intrucat n-a testat inca nimeni interactiunea dintre ele.

Suplimente pentru creier

Suplimente pentru creier

Ginkgo biloba

Aceasta denumire se refera la un arbore exotic, intalnit indeosebi in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra.

Aceasta planta nu creste in Europa, dar extractul din respectivele frunze se gaseste in farmacii chiar si in tara noastra, sub forma de solutie sau casete. Denumirea difera in functie de producator, dar prospectele precizeaza respectiva sursa vegetala, ginkgo biloba.

Prospectul arata si dozajul corect, in general 240-360 mg/zi, care trebuie respectat riguros. Este recomandata in mod special persoanelor care se apropie de varsta a treia, pentru mentinerea memoriei.

Salvia spaniola

Salvia spaniola, sau salvia lavandulifolia este o raritate in natura, deoarece ea creste numai in Spania si in sudul Fratei, indeosebi in muntii Pirinei. Contine acetilcolina, o substanta de care depinde desfasurarea procesului de gandire la om.

Expertii afirma ca, daca veti consuma regulat aceasta planta, veti stimula activitatile creierului. In plus, ea are efecte in boala Alzheimer. Frunzele verzi se adauga in mancare ca mirodenie sau se pun la uscat si se rehidrateaza inainte de a fi adaugate tot in macare.

Exportata din Spania si Franta, planta se comercializeaza sub forma de extract sau casete in intreaga lume.

Cafea si ceai verde

Cu toate ca se stie despre cafea se stie ca are proprietati stimulative, studiile arata ca acestea nu actioneaza si asupra capacitatii de a invata sau a memoriei, decat pentru o perioada foarte scurta de timp.

Cafeina continuta in cafea, administrata concomitent cu L-teanina din ceaiul verde, are efecte pe termen lung asupra memoriei, asupra procesarii informatiilor vizuale si mai ales asupra capacitatii de concentrare.

In plus, L-teanina inhiba unele efecte nocive ale cofeinei si indeosebi rolul pe care il joaca in cresterea tensiunii arteriale. Se recomanda consumarea zilnica a unei cesti de cafea neagra si doua cesti de ceai verde concentrat.

Ciocolata neagra

Despre cacao, principalul component al ciocolatei, expertii in nutritie spun ca aceasta actioneaza benefic asupra functiei congnitive a creierului, datorita efectului antioxidant care stimuleaza fluxul sanguin cerebral. Specialistii recomanda ciocolata amara, cu cat mai putin zahar si cu un continut de 90% cacao.

De asemenea, cantitatea zilnica recomandata este de 35 grame sau chiar mai mult, dar efectele se produc indeosebi atunci cand aceasta cantitate este consumata fractionat, in mai multe doze in cursul unei zile.

Acizii grasi Omega 3

Acizii grasi Omega-3 sunt continuti in untura de peste, in nuci, seminte de in si unele legume. In ultimii ani, a devenit foarte raspandita folosirea acizilor grasi Omega-3 pentru incetinirea imbatranirii, impotriva declinului functiei cognitive si pentru prevenirea bolii Alzheimer. Acestia se comercializeaza in farmacii, sub forma de capsule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*