Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de bune sunt prunele uscate, daca vrei sa slabesti?

Unele dintre cele mai indicate fructe pentru a fi consumate, in cazul in care vreti sa mai slabiti sunt prunele uscate. Specialistii in domeniul nutritional spun ca acestea pot fi folositoare ca aliment care ajuta mult in diete.

Aceasta este concluzia unor savanti din cadrul Universitatii din Liverpool, Marea Britanie, anunta BBC.
Cercetatorii au studiat aproape 100 de persoane cu probleme de greutate corporala, care, in timpul meselor zilnice nu aveau obiceiul de a manca alimente mai bogate in fibre. Nutritionistii sustin ca, de pilda, prunele uscate contin foarte multe fibre si sunt indicate in timpul meselor, ca desert.

Slabire cu prune uscate

Slabire cu prune uscate

Conform sursei citate, in cadrul unei diete de circa 3 luni, un grup de persoane a consumat in fiecare zi o portie de prune uscate: reprezentantele sexului frumos au mancat cate 140 g, iar barbatii 170 g.

De asemenea, un alt grup a urmat aceleasi recomandari in privinta alimentatiei si a activitatii fizice, insa nu a inclus prune uscate in meniul pe care il avea in fiecare zi.

Dupa 3 luni, cei care au mancat prune uscate au slabit mai mult

Expertii au observat ca dupa trecerea a circa 90 de zile, unii dintre cei care au luat parte la studiu au avut parte de o scadere in greutate de 2 kg, deoarece consumasera prune uscate, fata de numai 1,5 kg la cei care nu au apelat deloc la acest aliment.

De asemenea, circumferinta taliei s-a diminuat cu 2,5 cm la indivizii care au mancat prune si cu 1,7 cm la ceilalti.

Potrivit cercetatorilor, efectul consumului de prune uscate asupra greutatii oamenilor s-a manifestat mai pregnant in ultima luna de regim, alimentul fiind in general bine tolerat de cei care l-au mancat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*