Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce simt nevoia obezii sa doarma mai mult in timpul zilei?

Oamenii care au probleme din cauza obezitatii sa cei care trec printr-o depresie simt nevoia sa doarma mai mult in timpul zilei fata de persoanele care nu au probleme de sanatate, potrivit datelor unui studiu recent, realizat in SUA.

Conform unei statistici a Fundatiei Nationale a Somnului din SUA, circa unul din cinci americani sufera de somnolenta excesiva in timpul zilei.

Obezitatea si somnul

Obezitatea si somnul

Expertii sunt de parere ca pana in acest moment, se aprecia ca dormitul in timpul zilei poate cauza probleme noaptea.

„Pana acum se considera ca somnul din timpul zilei poate duce la aparitia tulburarilor de somn din timpul noptii. Rezultatele cercetarii noastre au evidentiat ca obezitatea si depresia sunt factori de risc puternici pentru starile de somnolenta pe care le simtim in timpul zilei.

Ar fi indicat ca cei care sunt supraponderali sau obezi sa faca schimbari in stilul de viata pentru a pierde din kilograme si a recapata si starea de bine”, a afirmat Alexandros Vgontzas, profesor de Psihiatrie la Universitatea Penn State din Pennsylvania, SUA.

In timpul studiului, unii participanti au suferit de somnolenta excesiva ziua

In cadrul unuia dintre cele trei studii care au cercetat conexiunea existenta intre obezitate si somnolenta din timpul zilei au participat 1.173 de adulti care nu aveau stari de somnolenta excesiva in timpul zilei.

Intr-un interval de timp de circa sapte ani, oamenii de stiinta au monitorizat starea de sanatate a participantilor in privinta unor afectiuni precum tensiunea arteriala, indicele de masa corporala sau depresie.

S-a observat ca in timpul studiului, circa 138 dintre participanti au suferit de somnolenta excesiva in timpul zilei, iar dintre acestia, mare parte sufereau de depresie, fie s-au ingrasat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*