Mierea si efectele ei asupra organismului
Pe langa faptul ca este foarte buna la gust, mierea ofera nenumarate beneficii celor care o consuma. Te ajuta sa slabesti, iti vindeca tusea, te scapa de alergii si te face mai fericit.
Miere pentru o talie de viespe
O cercetare realizata anul trecut si publicata in Journal of Food Science a scos la iveala faptul ca inlocuirea zaharului din alimentatie cu miere face ca 23% din greutatea corporala sa se „evapore”, relateaza Shine.
Expertii sunt de parere ca secretul consta in antioxidantii din miere, care ajuta la arderea mai multor calorii. Atentie, insa, pentru ca nu toate tipurile de miere contin antioxidanti!
Mierea vindeca tusea
Daca este comparata cu unele substante active continute de siropurile contra tusei, mierea este chiar mai eficienta, a concluzionat un studiu al Universitatii de Stat Penn.
Explicatia, in acest caz, ar putea fi faptul ca regiunea din creier care inregistreaza gustul dulce al mierii si cea care raspunde de tuse se afla foarte aproape una de alta, influentandu-se chiar.
Astfel, indata simtit gustul dulce al mierii, tusea poate disparea. In afara copiilor de pana la un an, care risca sa faca botulism daca li se administreaza miere, oricine poate lua o lingurita cand simte ca tusea ii da tarcoale.
Mierea alunga alergiile
Exista specialisti care sunt de parere ca mierea, mai ales cea locala, ajuta la intarirea sistemului imunitar si vindeca alergiile. Expertii spun ca explicatia consta in faptul ca, pentru a produce miere, albinele aduna polenul care cauzeaza mare parte din alergii.
Daca veti ingera zilnic o cantitate mica de miere rezultata din acest polen face ca, in final, organismul sa capete rezistenta, sa devina indiferent la acesta. Exact ca in homeopatie! Iar sistemul imunitar are doar de castigat.
Mierea iti face ziua mai frumoasa
Mierea te poate face mai fericit daca o vei folosi in bucatarie, la realizarea dulciurilor care iti plac. O portie de nuga cu miere, spre exemplu, iti poate insori toata ziua!
Uta-Burcea Dumitru
19 decembrie 2015 la 13:05
Este drept ca apicultorii in perioadele cand nu sunt inflorite plantele, le da la albine sirop din zahar invertit pentru stimulatul familiei de albine, ca matca sa oua.Albina consuma glucoza si fructoza si maltoza,care se obtine din zaharul invertit. Albina nu mananca zahar, pentru ca acesta uzeaza albina, cum il uzeaza si pe om. Dar intrebarea mea este urmatoarea. Stim ca vaca, maninca paie , coceni, fan,etc. Poate sa-mi spuna cineva, daca agasit cumva in lapte, sau branza,paie sau coceni?
Una este sa dai la albine sirop de zahar invertit pentru stimulare, si alta este sa amestici miere cu sirop de zahar.
giurgiu
31 ianuarie 2014 la 15:44
Sunt foarte multe persoane care nu consuma miere pentru ca dau crezare zvonurilor ca mierea se poate „inmulti” cu zahar.
Celor care au acesta teama le recomand sa cumpere si sa manance fagure cu tot cu ceara. Astfel profitati de toate produsele albinelor.
Pe langa mierea pe care o consum aproape zilnic, eu mananc cate un fagure intreg pe an. Mai nou, pe langa ceaiurile deniplant , am scos si un preparat nou pe care l-am numit polenoplasmin.