Metode inedite de a va mentine mereu sanatosi
Savantii din cadrul Universitatii Cornell, SUA, au aratat intr-un studiu ca daca ne ferim de „obiceiuri proaste”, putem sensibiliza sanatatea noastra si fortam corpul uman s-o apere, luptand el insusi cu factorii agresivi – noteaza BBC.
Expertii spun ca ar trebui sa ne intoarcem in trecut si sa ne comportam asemenea stramosilor. Potrivit BBC, savantii spun ca igiena personala si cea din bucatarie, spalarea fructelor si a legumelor, nu se facea deloc in urma cu sute de ani.
Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Cornell, SUA, au demonstrat igiena este daunatoare in anumite cazuri. Introducerea in organism a unor factori pe care ii catalogam „murdarie” stimuleaza sistemul imunitar. Savantii mai spun ca geofagia este in multe locuri din lume o practica anormala, dar destul de raspandita in alte parti.
De pilda, acestia sunt de parere ca prin consumul de pamant, de obicei argila. Aceasta protejeaza contra agentilor infectiosi, vindeca problemele gastrice si previne sau combate greturile sau voma.
Baia de padure japoneza – beneficii
De pilda, locuitorii insulelor japoneze sunt adeptii unui procedeu, numit, la ei, Shinrin-yoku, prin care poti sa petreci cateva ore intr-o padure deasa, bogata in vegetatie. Regula cere sa nu repeti doua sedinte consecutive in acelasi fel de padure.
De pilda, in Japonia baia de padure determina reglarea tensiunii arteriale, scaderea starii de stres si cresterea imunitatii corpului. Expertii spun ca este foarte bine ca baia de padure sa fie practicata impreuna cu familia sau cu prietenii. Pe de alta parte, unii cercetatori sustin ca omul, in momentul cand s-a incaltat, si-a scurtat viata cu zece ani.
Specialistii sunt de parere ca in talpa piciorului, se gasesc terminatii nervoase aflate in corespondenta cu diferite organe. Prin presopunctura de pilda, oricine din noi daca incearca sa apese diferite puncte din talpa, poate nimeri un loc, care produce o senzatie reflexa intr-o alta zona a corpului si poate sa remedieze anumite afectiuni.
corina
11 februarie 2015 la 9:52
cum adica „omul cand s-a incaltat a pierdut 10 ani din viata”?! Longevitatea omului si speranta de viata in general a crescut in special in ultima suta de ani … cand omul era deja incaltat??