Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Infuzia de paducel combate stresul

Paducelul reprezinta un arbust care are deosebite calitati terapeutice folosite din vechime si fiind cunoscut in tara noastra si sub denumirea de: malai moale, gherghinar sau maracine alb.

Paducelul face parte din familia Rosaceae, are florile albe si fructele de culoare rosie, cu un gust amarui. Din aceste fructe se poate obtine un extract care se utilizeaza pentru tratarea unor probleme cardiace. Aceasta planta creste in Europa Centrala, dar se poate intalni si in Asia de Sud-Vest, in zonele calcaroase, situate in apropierea padurilor.

Paducel pentru stres

Paducel pentru stres

Expertii in medicina naturista recomanda paducelul pentru tratarea durerilor de cap, a tulburarilor cardiace mai ales ca poate regla ritmul cardiac, migrena si tulburarile legate de menopauza la reprezentantele sexului frumos.

In plus, aceasta planta are efecte benefice asupra cresterii tensiunii arteriale, combate stresul si vindeca anginele pectorale.

Paducelul se poate folosi ca remediu natural pentru menstruatia abundenta, detensionarea sistemului neurovegetativ si are capacitatea de a stimula sistemul respirator si cel nervos central.

In urma cu sute de ani, paducelul s-a folosit pentru combaterea efectelor nocive ale gutei, precum si a pietrelor la rinichi, dar era si un foarte bun intaritor pentru inima.

Cum se fac tratamente cu paducel?

Fitoterapeutii sustin ca ceaiul facut din frunzele si florile de paducel are capacitatea de a trata tulburarile cardiace, insomniile provocate de dereglarile cardiace si lipsa poftei de mancare.

In plus, trebuie sa stiti ca ceaiul care se prepara din fructe de paducel are aceleasi efecte benefice ca si cel obtinut din frunzele si florile de paducel.

Tinctura de paducel poate trata tulburarile de menopauza si hipertensiunea arteriala. Daca suferiti de asa ceva, puteti sa va preparati o tinctura de paducel, care se poate obtine prin macerarea in 100 ml de alcool a 20 de grame de paducel.

Acest amestec se va pastra timp de 10 zile la caldura si se va consuma ulterior.

Paducelul, bun pentru combaterea pietrelor la rinichi

In cazul in care suferiti de diaree, pietre la rinichi, nervozitate sau alte afectiuni cardiace, expertii va sfatuiesc sa folositi pulberea de paducel.

In plus, femeile care au intrat devreme la menopauza pot efectua bai cu un amestec din flori de paducel, vasc si frunze de salvie maruntite in circa zece litri de apa.

Potrivit specialistilor, trebuie ca aceste bai sa se efectueze in timpul serii, inainte de culcare, ca sa se obtina efectul scontat si sa fie eliminate problemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*