Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de importanti sunt aminoacizii pentru corpul tau?

Aminoacizii sunt unele dintre cele mai importante substante pentru corpul uman. Rolul aminoacizilor este acela de a diminua nivelul de stres, de a va ajuta sa dormiti mai bine, sa combateti efectele negative pe care le pot avea unele boli asupra organismului. Aminoacizii stau la baza formarii tuturor proteinelor.

Expertii sunt de parere ca circa 3 sferturi din corpul uman este alcatuit din proteine, daca nu tinem cont de apa si grasimea, proteinele reprezinta trei sferturi din ceea ce ramane.

Importanta aminoacizilor

Importanta aminoacizilor

In plus, fibra musculara, membranele celulare, enzimele care ajuta creierul sa functioneze sunt formate din proteine. Proteinele joaca un rol atat de important in organismul nostru este esential sa le intelegem functia elementelor cheie, si anume aminoacizii.

Corpul uman are nevoie de mii de proteine complexe pentru a functiona in orice moment, iar ca sa poata sa satisfaca cererea organismului, acesta sintetizeaza proteine noi din aminoacizi singulari liberi.

Functiile aminoacizilor

Aminoacizii au cateva functii de baza: reprezinta o mare parte din tesuturile, celulele si muschii din corp, sustin dezvoltarea si vindecarea tesuturilor si a celulelor, imbunatatesc circulatia sanguina, produc enzime pentru o digestie optima, sintetizeaza hormoni esentiali in reproducere, dar si contribuie la furnizarea energiei.

Daca va lipseste un singur aminoacid din corp, acesta poate duce la aparitia anumitor afectiuni!

In cazul in care alimentele mancate in fiecare zi nu aduc o cantitate suficienta de aminoacizi in organism, acesta isi va furniza singur proteinele necesare pentru functionare. Deoarece corpul nu poate stoca aminoacizi va distruge propriile structuri de proteine, din sange si tesuturile musculare pentru a intampina nevoile de aminoacizi.

Aminoacizii sustin vitaminele si mineralele pentru a functiona corect si eficient in organismul nostru. In cazul in care aminoacizii lipsesc, asimilarea si utilizarea altor nutrienti vor avea de suferit.

Daca aportul oricaruia dintre aminoacizi este prea mic pentru a indeplini nevoile corpului, niciunul dintre ceilalti aminoacizi nu pot fi folositi pentru dezvoltarea si mentinerea sanatatii tesuturilor. Trebuie sa stiti ca e important ca aminoacizii necesari sa provina atat din alimentatie cat si din administrarea de suplimente nutritionale.

Daca va lipseste un singur aminoacid din corp, acesta poate duce la aparitia anumitor afectiuni. Cateva dintre efectele unei diete deficitare in aminoacizi includ nivel scazut de energie, insomnii, afectiuni digestive, caderea parului, aparitia afectiunilor dermatologice, dar si schimbari de natura psihologica precum nervozitate, depresie, anxietate sau o stare de iritabilitate.

Medicii sunt de parere ca alte posibile simptome aparute in urma deficitului de aminoacizi sunt obezitate, malnutritie, circulatie sanguina deficitara.

Tineti cont ca toate aceste efecte pot fi devastatoare pentru sanatatea si bunastarea noastra, administrarea de suplimente pe baza de aminoacizi devenind extrem de importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*