O activitate excelenta pentru sanatatea mintala
Fiecare dintre noi a fost in copilarie la circ si a vazut un spectacol in care clovnii faceau jonglerii cu diverse obiecte. Iata ca oamenii de stiinta au aflat ca aceste jonglerii pot sa aiba efecte uimitoare asupra creierului celui care le realizeaza.
Potrivit unor studii recente, realizate in Marea Britanie, sarcinile complexe, cum ar fi jonglatul, produc modificari semnificative in structura creierului.
Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Oxford au anuntat intr-un material publicat in revista Nature Neuroscience, ca acest tip de activitati poate sa creasca masa materiei albe din creier cu aproximativ 5%.
Sanatatea mintala – Cum au decurs cercetarile?
Conform BBC, la cercetare au luat parte circa 24 de voluntari sanatosi care au fost antrenati timp de o luna si jumatate sa faca jonglerii cu diverse obiecte. In cadrul testelor, creierul voluntarilor a fost scanat atat inainte, cat si dupa ce au finalizat antrenamentele.
Specialistii britanici spun ca practicarea pe termen lung a acestui gen de activitati ar putea fi benefica pentru tratarea unor boli mai grave precum scleroza multipla.
Expertii englezi mai spun ca modificarile care s-au produs in cazul materiei cenusii au fost observate anterior in urma diferitelor activitati, insa in cazul materiei albe acestea nu au putut sa fie demonstrate pana in acest moment de savanti.