Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructe si legume pentru accident vascular cerebral

Expertii in nutritie sustin ca fructele si legumele sunt recunoscute pentru efectul lor extraordinar asupra sanatatii corpului uman. Specialistii spun ca ele ne pot ajuta sa evitam chiar si accidentul vascular cerebral.

Autoritatile din domeniu din SUA recomanda consumul de fructe si legume pentru o sanatate de invidiat, insa noua ipoteza vine in completarea acestor informatii.

Fructe si legume - accident vascular

Fructe si legume – accident vascular

Potrivit Fox News, expertul Yan Qu, de la un spital din orasul chinezesc Qindao, afirma ca noua descoperire se potriveste cu informatiile existente, acestea aratand deja ca astfel de alimente reduc riscul de a face afectiunea.

Specialistul chinez a coordonat cercetarea in aceasta privinta.

Mai multe studii efectuate in trecut au urmarit tocmai efectul dietei oamenilor asupra riscului de accident vascular cerebral.

De pilda, unele dintre ele au indicat micsorarea lui datorita fructelor si legumelor, dar in alte cazuri legatura nu a iesit la iveala. Savantii din China au studiat obiceiurile alimentare ale oamenilor din intreaga lume.

Acestia au examinat 16.981 de cazuri de accident vascular cerebral, studiul implicand analizarea informatiilor provenite de la 760.629 de pacienti.

Ei spun ca, consumul de fructe si legume a scazut riscul cu 21%. Cu toate acestea, legatura poate fi una indirecta, caci aceste produse ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale scazute, precum si a nivelului colesterolului.

Citricele, legumele cu frunze, perele si merele sunt cele mai indicate in aceasta privinta. Specialistii nu au stabilit o legatura directa intre factorii mentionati, caci pot exista si altii care sa fie implicati in acest proces.

Persoanele care consuma multe fructe si legume pot avea si un stil de viata mai sanatos.

In plus, cei care au o dieta bogata in aceste alimente isi mentin si o greutate in limite normale. De asemenea, anumiti nutrienti din ele ar avea un efect profilactic ce vizeaza accidentul vascular cerebral, mai spun expertii in domeniu.

„Consumul de fructe si legume ajuta, insa nu e singurul lucru ce trebuie facut”, este de parere expertul american David A. Miller, de la un centru specializat din orasul american Jacksonville, Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*