Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sunt cuburile de gheata contaminate cu bacterii?

Multi dintre noi obisnuim sa folosim cuburi de gheata pentru a raci bauturile in perioada calda, vara. Cu toate acestea, specialistii atrag atentia ca acestea aduc si cateva riscuri pentru sanatatea noastra, mai ales ca ele pot fi contaminate cu bacterii ori virusi.

In majoritatea tarilor este reglementata calitatea apei potabile prin stabilirea unui numar maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub, dar si a anumitor parametri chimici si microbiologici.

Cuburi de gheata

Cuburi de gheata

Cuburile de gheata produse cu apa de la robinet ar trebui sa fie sigure pentru consum, spun expertii din SUA. Totusi, aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate, asa ca deseori se intampla ca apa sa fie contaminata cu bacterii, atunci cand este inghetata.

Unii medici atrag atentia ca, de pilda, mucegaiul este principalul vinovat in cazul contaminarii ghetii. S-a observat ca mucegaiul poate fi intalnit si in masinile de preparat gheata din restaurante si chiar in frigidere si congelatoare.

Mucegaiul din frigidere poate cauza mari probleme!

Potrivit unor studii recente, temperatura scazuta din congelatoare impiedica dezvoltarea acestuia, insa atunci cand un frigider este oprit se pot manifesta diverse probleme.

Trebuie sa fiti atenti si sa spalati bine clestele de gheata pe care il utilizati pentru a lua cuburile, mai ales ca acesta poate fi contaminat cu bacteriile care se afla deja pe maini. In cazul in care aveti obiceiul de a scoate gheata din tava cu mainile goale, cuburile si bautura pot fi contaminate, iar acest demers poate sa cauzeze probleme serioase de sanatate.

O cercetare realizata in New York, SUA, indica faptul ca in circa 20% din din baruri, gheata era contaminata cu multe bacterii fecale coliforme.

Medicii avertizeaza ca trebuie in mod obligatoriu ca uneltele de scos gheata sa fie curatate, la fel ca orice alta ustensila de bucatarie. Este necesar sa tineti cont de faptul ca aceste cuburi nu trebuie scoase cu mainile goale din masina de facut gheata, deoarece reprezinta o potentiala sursa de bacterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*