Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ciocolata neagra imbunatateste vederea

O cercetare recenta arata ca ciocolata neagra imbunatateste abilitatea de a vedea in situatii cu un contrast scazut, precum pe timp de ceata.

Acesta nu este primul studiu care scoate in evidenta beneficiile ciocolatei negre. Anterior, s-a demonstrat ca stimuleaza creierul, scade presiunea arteriala si are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.

Ciocolata neagra pentru vedere

Ciocolata neagra pentru vedere

Savantii din cadrul University of Reading din Marea Britanie au strans 30 de voluntari, barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, si le-au testat vederea dupa ce au mancat o ciocolata.

Participantii au dat testul de doua ori, o data dupa ce au mancat ciocolata neagra si o data dupa ce au mancat ciocolata alba.

Expertii spun ca diferenta dintre cele doua este cantitatea de flavanol, ingredientul principal din cacao, in cea neagra gasindu-se o cantitate mult mai mare.

Cercetatorii au observat ca participantii se descurca mai bine la testele de vedere si la unele teste ale functiilor creierului dupa ce au mancat ciocolata neagra.

Acestia atribuie acest lucru capacitatii flavanolului de a creste fluxul de sange spre creier, dar si spre retina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*