Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Noul motiv pentru care trebuie sa mananci ciocolata neagra

Nutritionistii sustin ca daca vom consuma de ciocolata neagra, vom avea parte de numeroase beneficii pentru sanatatatea noastra.

Printre altele, ciocolata neagra previne si ateroscleroza, se arata intr-un studiu recent.

Beneficii ciocolata neagra

Beneficii ciocolata neagra

Ciocolata neagra si ateroscleroza

La multele beneficii pe care le are ciocolata neagra asupra sanatatii se mai adauga unul foarte important.

Conform datelor unui studiu al oamenilor de stiinta olandezi de la Universitatea din Wageningen, alimentul dulce poate reduce riscul de ateroscleroza. Aceasta se caracterizeaza prin depunerea de grasimi (placi de aterom) pe peretii arterelor, ducand la scaderea elasticitatii lor.

Expertii sunt de parere ca ateroscleroza favorizeaza aparitia unor probleme cardiovasculare, precum infarctul de miocard.

Ciocolata neagra imbunatateste vederea

In plus, ciocolata neagra imbunatateste si vederea celor care poarta ochelari.

De asemenea, specialistii spun ca un consum frecvent de ciocolata neagra ajuta, pe de o parte, la cresterea flexibilitatii arterelor, iar pe de alta parte, permite evitarea depunerilor de grasime pe peretii vaselor, care poate ingreuna circulatia sangvina.

Pentru a ajunge la acest rezultat, specialistii au monitorizat 44 de persoane cu exces de greutate, pe o perioada de patru saptamani, in cursul carora au consumat cate 70 grame de ciocolata pe zi.

Imediat dupa aceasta perioada, au fost efectuate mai multe analize pentru a se evalua sanatatea vasculara.

Rezultatul a fost ca ciocolata neagra nu numai ca a marit supletea arterelor si a normalizat tensiunea, insa a redus si aderenta globulelor albe pe peretii vaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*