Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Principalele beneficii nutritive ale cartofilor violet

Cartofii violet sunt legume care ajuta la prevenirea unor probleme cum ar fi stresul oxidativ si inflamatia cronica, care reprezinta potentiali factori de risc pentru cancer. Health24.com anunta ca actiunea nociva a acestora se poate limita cu ajutorul unor alimente care au multi compusi antocianini, cum ar fi cei prezent in cartofii violet, care ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, chiar si dupa coacere.

Cercetatorii din Marea Britanie au anuntat in cadrul unui studiu ale carui rezultate au fost facute publice in Jurnalul Nutritional de Biochimie ca au testat potentialul antocianinilor din cartofii violet de a bloca cresterea tumorilor canceroase.

Cartofi violet

Cartofi violet

Beneficii

Testele efectuate anterior aratasera faptul ca polifenolii descoperiti in cartofii violet pot ajuta in lupta cu cancerul, iar cercetarile recente au confirmat acest aspect. Health24.com anunta ca antocianinii reprezinta niste flavonoizi care se gasesc fructe si legume si care au starnit interesul din cauza potentialelor beneficii pentru sanatate.

Pe de alta parte, trebuie spus ca acesti pigmenti antioxidanti pot imbunatati sanatatea inimii si pot sa ajute la diminuarea riscului de afectiuni cardiace si diabet.

Cercetarea care dateaza din 2010 si a fost realizata la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie arata faptul ca exista mai multe dovezi care indica faptul ca antocianinii si antocianidinele pot avea proprietati analgezice in plus fata de cele neuroprotectoare si anti-inflamatorii.

Cartofii violet contin amidon rezistent, care poate reprezenta un aliment pentru bacteriile intestinale bune!

O alta echipa de savanti, de aceasta data din SUA, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a utilizat mai multe teste de laborator, dar si investigatiile in vitro pentru a testa modul in care antocianinii afecteaza dezvoltarea cancerului de colon.

Expertii din Pennsylvania anunta ca acesti cartofi de culoare violet sunt capabili sa suprime evolutia unor tumori maligne de colon. Specialistii americani sustin ca pot exista mai multe substante din cartofii violet care lucreaza simultan: antocianinii, acidul clorogenic, acidul butiric si amidonul rezistent, pentru a distruge cancerul de colon.

Potrivit Health24.com, cercetarile realizate in SUA au indicat faptul ca anumite legume precum cartofii violet contin amidon rezistent, care poate reprezenta un aliment pentru bacteriile intestinale bune, asa incat acestea pot produce acizi grasi cu catena scurta benefici pentru corpul uman, precum acidul butiric.

Expertii sunt de parere ca acidul butiric are rolul de a reglementa functia imuna in intestin, suprima inflamatia cronica si poate ajuta organismul prin faptul ca provoca celulele canceroase sa se autodistruga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*