Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Afectiuni grave cauzate de unele grasimi din alimente

Alimentele contin multe tipuri de grasimi, unele dintre acestea nefiind periculoase pentru sanatatea organismului uman. Expertii in nutritie spun ca grasimile trans, insa, ne pot pune in pericol daca nu le evitam.

Grasimi trans

Grasimi trans

De pilda, grasimile trans apar atunci cand la structura chimica a unei grasimi este adaugat hidrogen.

O asemenea procedura face produsul respectiv mai stabil, in special atunci cand nu este tinut in frigider.

Hidrogenarea partiala sau procesul de adaugare a hidrogenului la grasimi creeaza o grasime semi-solida, ceea ce impiedica topirea acelui aliment la temperatura camerei, apreciaza specialistii.

In plus, uleiul partial hidrogenat este mai ieftin decat untul, untura sau decat alte uleiuri semi-solide precum cel de palmier.

Acestea sunt motivele pentru care restaurantele fac o asemenea alegere.

Expertii afirma ca problema este ca procedeul aduce numeroase probleme sanatatii consumatorilor. Grasimile trans apar si in stare naturala in produsele lactate si in grasimea animala, insa in concentratie mica.

Acestea majoreaza nivelul colesterolului rau din sange, dar si riscul bolilor de inima.

Specialistii recomanda evitarea lor, pe cat posibil, mai ales in cazul alimentelor pe a caror eticheta este mentionata expresia „partial hidrogenat”.

Printre problemele cauzate se mai numara hipertensiunea si obezitatea. Unele studii au indicat inclusiv riscul marit de a face maladia Alzheimer, cancer la prostata si la san, dar si diabet de tipul 2.

Astfel de grasimi mai pot provoca probleme hepatice, depresie si infertilitate.

Printre alimentele periculoase se numara: crusta ce se formeaza deasupra placintei, margarina si laptele adaugat in cafea. Expertii in nutritie mai spun ca nu in ultimul rand, produsele de la fast-food trebuie, de asemenea, evitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*