Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Vitamine si minerale in plantele medicinale

Plantele medicinale reprezinta un bun tratament pentru ca ele contin multe minerale si vitamine necesare organismului uman atunci cand este slabit.

Vitamine plante medicinale

Vitamina A

De pilda, vitamina A creste imunitatea, previne problemele oculare si ale pielii. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire.

Sursele naturale de vitamina A sunt lucerna, menta, coada calului, lamaia, trandafirii, salvia, violetele, urzicile, ovazul.

Vitamina B1

Aceste plante medicinale mai contin si riboflavina sau vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, este foarte importanta pentru cresterea parului, a unghiilor, dar previne si trateaza si cataracta.

Specialistii ne anunta ca foarte importanta in procesul de crestere este vitamina B1, care mai are rolul de a mari capacitatea de concentrare, intareste sistemul imunitar, elimina stresul si imbunatateste digestia.

Lucerna, musetelul, brusturele, schinduful, ardeiul rosu, frunzele de zmeura, trifoiul sau salvia sunt plante bogate in vitamina B1.

Vitamina B12

In cazul anemiei, este recomandata vitamina B12 continuta de lucerna. In plus, si alga marina sau hameiul sunt cele mai bune tratamente. Iar daca ai imunitatea scazuta, ai nevoie de plante cu un continut ridicat de vitamina C. Ardeiul rosu, ovazul, trandafirii, frunzele de zmeura, brusturele sau macrisul pot fi alegerile cele mai bune.

Mai mult, aceste plante pot ajuta la prevenirea cancerului si la depasirea starilor tensionate.

Vitamina D

Esentiala pentru absorbtia calciului si fosforului, vitamina D este foarte importanta pentru sistemul osos. Ajuta la buna functionare a glandei tiroide, previne cancerul si creste imunitatea organismului.

Vitamine plante medicinale

Coada calului, lucerna, urzica si patrunjelul sunt cele mai sigure surse de vitamina D.

Vitamina E

De asemenea, vitamina E joaca rol de antioxidant, previne cancerul si afectiunile cardiovasculare. Este foarte importanta in prevenirea deteriorarii celulare si ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Sursele medicinale sunt papadia, urzicile, zmeura, trandafirii si lucerna.

Expertii mai sunt de parere ca pentru un suport foarte bun pentru intarirea structurii osoase, a danturii si a ritmului cardiac este recomandat calciul. Acesta are rolul de a preveni crampele musculare si poate fi preluat din ardeiul rosu, musetel, cicoare, lamaie, menta, patlagina, violete sau ovaz.

Cromul

Cromul este vital pentru sintetizarea glucozei si a metabolismului colesterolului, grasimilor si proteinelor, mentine un nivel normal al tensiunii arteriale, dar si al glicemiei. Poate fi preluat din coada calului, lemnul dulce, trifoi, coada soricelului.

Cuprul

Trebuie sa stiti ca un alt mineral – cuprul – are proprietatea de a transforma fierul din alimentatie in hemoglobina. Este foarte important pentru oasele sanatoase si articulatii, iar cea mai bogata sursa medicinala de cupru este coada calului.

Fierul

In plus, trebuie spus ca fierul este esential pentru metabolism.

Carentele acesei minerale conduc la anemii, iar pentru prevenirea lor cele mai potrivita plante medicinale sunt uva ursi, musetelul, cicoarea, fenelul, coada calului, lamaia, lemnul dulce sau algele.

Magneziul

Magneziul previne deteriorarea tesuturilor si este un bun tratament impotriva pietrelor la rinichi. Poate fi preluat din ovaz, zmeura, menta, musetel, lucerna, salvie sau lemn dulce.