Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Vitamine sanatoase pentru obiceiuri proaste

Este important sa adoptam un stil de viata sanatos si sa incercam sa renuntam la vicii si obiceiurile proaste. In acest sens, consultam nutritionisti si mergem regulat la sala de fitness.

Desi pentru un timp planul nostru functioneaza perfect, vine o vreme cand ne lasam iar prada tentatiilor.

Vitamine pentru barbati

Iata o alternativa viabila la toate aceste incercari nereusite de a ne situa pe drumul cel bun. Din fericire, pentru toate exista o solutie, iar in acest caz suplimentele alimentare sunt cele care ne scot din incurcatura.

Nu te atingi de legumele verzi

Legumele verzi reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale. Aportul zilnic de vitamina A si K este deseori asigurat de legume precum spanacul, mai toate legumele verzi continand si antioxidanti.

In cazul in care, totusi, nu iti surade ideea de a manca o portie de broccoli pe zi sau de a include in dieta ta si ceva patrunjel, varza de Bruxelles sau mazare, afla ca le poti inlocui cu suplimentele alimentare. Expertii spun ca, in acest caz, ar fi bine sa optezi pentru multivitamine care sa contina neaparat vitamina A, vitamina B6 si B12.

Daca nu iti plac deloc legumele

Daca nu iti plac deloc legumele, indiferent de culoare, forma sau nutrientii continuti, fie ca e vorba de minerale, vitamine, atunci ai intr-adevar o problema. Asta, avand in vedere ca se recomanda aproximativ 9 portii de fructe si legume pe zi.

Prea putini respecta aceasta indicatie, insa lipsa totala a legumelor in meniul tau va duce la importante carente de vitamine si minerale.

Alternativa ar fi consumul unor suplimente de fibre si a unor multivitamine. Joanne Lupton, nutritionist la Universitatea Texas A&M, sustine ca, decat deloc, vitaminele reprezinta totusi o solutie. Nu uita, insa, ca ele nu pot inlocui la nesfarsit fructele si legumele, asa ca ar fi bine sa te imprietenesti cu cateva dintre ele.

Daca te feresti de exercitiile cu gantere

Specialistii ne anunta ca ridicarile de greutati au rolul lor in cadrul antrenamentului sportiv. Acest tip de miscare creste rezistenta sistemului osos, prevenind aparitia osteoporozei. Tot pentru sanatatea oaselor, foarte importante sunt si calciul si vitamina D.

Din pacate, absorbtia acestor doua substante din surse naturale nu este suficienta pentru doza zilnica recomandata.

Momentan, cercetatorii intreprind diverse studii pentru a vedea in ce masura si in ce doze suplimentele alimentare pot fi toxice pentru organism.

Pentru a te feri de complicatii, afla ca doza recomandata de vitamina D pana la 70 ani este 600 UI zilnic, iar dupa 70 de ani, 800 UI zilnic. Intrucat studiile nu sunt inca definitivate, nu te ingrijora nici daca tinzi, uneori, sa cresti aceasta doza.

Pe langa calciu si vitamina D, tot pentru sistemul osos ar fi bine sa iei si vitamina K, vitamina care se gaseste in alimente ca broccoli, conopida, varza de Bruxelles si salata.

Daca nu faci deloc sport

Desi cunosti toate beneficiile practicarii unui sport, nimeni nu a reusit sa te convinga pana acum sa faci si tu miscare fizica, regulata. Ei bine, se pare ca vitamina E iti vine in ajutor, intrucat aceasta iti ofera aproximativ aceeasi protectie impotriva radicalilor liberi.

Bineinteles, combinatia sport si vitamina E ar fi fost cea ideala, dar, decat nimic, mai bine asigura-ti necesarul de 200 IU de vitamina E pe zi.

Top vitamine pentru barbati

Nu iti plac produsele lactate

Branza, laptele, iaurtul, toate sunt surse importante de calciu. Daca nu le consumi in mod regulat, ar fi bine sa iei suplimente cu calciu. Circa 1000-1200 mg de calciu pe zi vor contribui la rezistenta sistemului osos.

Expertii sustin ca pe langa acestea, incearca totusi sa iti asiguri aportul de calciu din alte alimente, cum ar fi, de exemplu, sucul de portocale. Produsele lactate contin riboflavina (vitamina B2), o vitamina pe care o poti asimila si din carne slaba, oua sau migdale.

Suplimente alimentare si pentru prevenirea pierderii auzului

Dieta recomandata in aceasta situatie ar trebui sa contina seleniu, magneziu si vitaminele A, C si E. In ultimii ani, s-au realizat mai multe studii pe animale pentru a vedea care sunt substantele care reduc riscul pierderii auzului din cauza zgomotelor intense.

O alta cercetare, avand ca voluntari barbati, a relevat faptul ca magneziul este foarte eficient in acest caz. Asadar, consuma peste si nuci, surse importante de magneziu, suplimente alimentare aferente si zinc, vitamina A, C si E.

Consumi regulat alcool

Cercetatorii au corelat consumul a mai mult de 30ml de alcool pe zi cu nivelurile ridicate de homocisteina, un aminoacid care creste riscul declansarii afectiunilor cardiace. Asadar, ar fi bine sa-ti protejezi inima cu acid folic, vitamina B6, B12, vitamina C si vitamina E.

In cazul in care iti place sa ai pielea bronzata

Expunerea la soare ajuta la fixarea calciului in oase, dar ne poate afecta si negativ. Daca iti doresti cu orice pret o piele bronzata, nu uita ca arsurile solare cauzeaza aparitia cancerului de piele. Asadar, nu te expune repetat si la intervalele orare de risc. In plus, opteaza pentru o dieta bogata in vitaminele C, E si A.

Un studiu realizat in Franta cu 25 de voluntari, a aratat ca suplimentele zilnice cu diversi antioxidanti – vitamina E, seleniu, betacaroten – prescrise timp de 7 saptamani, scad riscul arsurilor solare.