Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Marul, un adevarat elixir universal pentru sanatate

Marul reprezinta un fruct des intalnit pe continentul european si care are o multime de valente terapeutice, fiind utilizat inca cu cateva milenii in urma pentru a trata diferite afectiuni ale corpului uman.

Malus communis„, marul, se inscrie in categoria alimentelor de tip medicament, asa ca se poate consuma fie crud, fie uscat sau sub forma de dulceata.

Marul – beneficii

La ce este bun marul?

Marul are un rol foarte important in medicina naturista datorita capacitatilor sale de tonic muscular, tonic al sistemului nervos si antireumatismal.

Potrivit specialistilor in domeniu, marul este un factor de protectie pentru sistemul gastric, are rolul de laxativ si de depurativ sanguin. Poate juca un rol extrem de important in intinerirea tesuturilor pielii si se foloseste si in tratatamentele de frumusete.

In popor, se spune ca merele coapte se pot folosi foarte bine pentru combaterea efectelor nocive ale tusei, dar si pentru a combate aparitia obezitatii.

Daca va intereseaza sa slabiti, o cura cu mere se poate efectua timp de 7 zile, interval in care nu aveti voie sa mancati altceva decat mere.

Merele se folosesc in tratamente de frumusete

Expertii mai sustin ca marul are efecte extraordinar de benefice in tratarea enterocolitelor, afectiunilor bronhice, eruptiilor cutanate ale pielii, in prevenirea cancerului si se foloseste cu succes in combaterea efectelor negative ale asteniei fizice si intelectuale.

Marul mai este util pentru tratarea amigdalitei, anemiei, constipatiei, insomniilor si durerilor de cap.

In cazul in care va fi consumat in stare cruda, marul curata si albeste dintii. In tratamentele de frumusete, sucul de mere are un rol bine definit in revigorarea pielii femeilor, fiind utilizat pentru realizarea unor masti faciale.

Potrivit expertilor in domeniu, siropul de mere este foarte indicat in cazul micutilor care au diferite afectiuni stomacale, avand un rol laxativ si pectoral.

De asemenea, ceaiul de mere, daca va fi consumat zilnic ofera suport in tratarea bronsitei, afectiunilor intestinale si reumatismului.

Este indicat sa consumati marul cu tot cu coaja, asa incat sa nu isi piarda calitatile. Are efecte laxative si este recomandat pentru tratarea starilor febrile, pentru tratarea anemiei, a diareei la copii si gastritei.