Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Cum ar trebui sa arate mic-dejunul unui bolnav de diabet?

Un mic dejun bogat in proteine si grasimi este mai eficient in coborarea nivelului de glucoza si a tensiunii arteriale printre cei care sufera de diabet de tip 2 decat o dieta in care aceasta masa este saracacioasa, afirma cercetatorii.

Mic dejun diabetic

Oamenii de stiinta israelieni au descoperit, dupa ce au impartit un esantion de diabetici in doua grupuri, ca primul, care consumase un mic dejun saracacios – celalalt grup avand prima masa din zi generoasa – a mancat mai mult decat ar fi trebuit intreaga zi.

Chiar si in ciuda gustarilor constante, foamea a fost resimtita de mai toti din primul grup, pe durata intregii zile.

Aceasta nu este prima cercetare care indica faptul ca micul dejun este obligatoriu sa fie unul mai cuprinzator, pentru a ne feri de tentatiile de peste zi.

Expertii arata ca momentele in care nivelul glucozei urca in timp scurt, de exemplu dupa masa, sunt considerate mai periculoase decat daca acest nivel ar fi in mod constant ridicat.

In momentul in care se vor consuma carbohidrati la micul dejun, nivelul glucozei din sange creste in circa 15 minute pana la o ora, spun expertii.

De asemenea, proteinelor le ia mai mult timp sa se transforme in glucoza, respectiv aproximativ 3 ore, iar acestea nu se convertesc integral.

Specialistii sustin ca o parte din proteina este folosita pentru repararea muschilor, insa carbohidratii, in schimb, se convertesc 100% in glucoza.