Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Cum se bea ceaiul?

Ceaiul reprezinta una dintre bauturile foarte consumate in intreaga lume. Aceasta bautura are beneficii importante pentru corp si are o puternica capacitate antioxidanta si diuretica. Cu toate acestea, exista si situatii cand ceaiul este contraindicat.

Cum se bea ceaiul

Expertii in nutritie spun ca ceaiul nu trebuie baut oricand, deoarece poate fi daunator. De pilda, englezii consuma aceasta bautura in cadrul unui tabiet riguros respectat.

Ceaiul pe stomacul gol

Trebuie spus ca daca suntem suntem nemancati, stomacul este pregatit sa primeasca alimente. Daca vom oferi stomacului nostru un ceai in loc de alimente, el se va pomeni cu tanin, substanta care afecteaza peretii stomacului.

Prin urmare, nu trebuie sa beti ceai pe stomacul gol, ci doar sa va limitati la un pahar cu apa. De asemenea, daca este fierbinte, expertii spun ca un aliment care depaseste temperatura de 62 de grade poate determina o iritare a peretilor sistemului gastric si chiar intarzie digestia.

Temperatura optima a ceaiului

Temperatura optima pentru ceaiul pe care il bem este de 53 grade. Specialistii sunt de parere ca nu trebuie masurata cu termometrul: este acea temperatura care da senzatie de fierbinte, dar care nu opareste sau irita.


Cuburile de gheata in ceai

Nici ceaiul cu cuburi de gheata nu este prea indicat din cauza ca o bautura foarte rece este daunatoare sistemului digestiv. Peretii stomacului sufera cand iau contact cu lichidul rece.

Expertii spun ca ceaiul servit cu gheata este mult mai rau decat inghetata. Tinerii nu realizeaza efectul nociv al unei asemenea bauturi, dar orice persoana in varsta stie ca, dupa o bautura foarte rece, apar durerile la stomac.

Cum se bea ceaiul

Concentratia ceaiului

Daca va place sa beti ceaiul foarte tare, adica concentrat, trebuie sa stiti ca specialistii sustin ca acesta este foarte bun in ceea ce priveste potenta masculina. Traditiile orientale o confirma, iar efectul de stimulare se produce in intregul organism, spun expertii.

Ceaiul poate fi nociv in cazul in care in loc sa facem infuzie, realizam un decoct!

Medicii mai sustin ca ceaiul tare poate sa determine aparitia durerilor de cap si insomniei, iar pentru stomac, ceaiul tare este iritant, iar in rest este constipant. Exista o reteta orientala, unde marii amatori de ceai, dupa ce si-au facut o infuzie, reiau de cateva ori demersul, oparind frunzele in mod repetat, in acelasi lichid, iar in acest fel va rezulta un ceai foarte tare, dar si foarte daunator.

Nutritionistii sunt de parere ca daca veti repeta infuzarea, odata cu substantele aromate sunt preluate, din frunze, multe alte elemente daunatoare organismului. De asemenea, trebuie sa stiti ca ceaiul poate fi nociv in cazul in care in loc sa facem infuzie, facem decoct, respectiv il fierbem. El poate avea astfel parte de o culoare inchisa si nici in ceea ce priveste gustul nu avem de castigat, mai ales ca se poate pierde din aroma.

Consumul de ceai cu medicamente

Ceaiul poate produce reactii nedorite in raport cu unele medicamente. In cazul in care ceaiul este inghitit odata cu medicamentul, ii poate anula proprietatille sau poate produce efecte secundare, la care nici nu te astepti. Prin urmare, pastilele trebuie luate cu apa.

Ceaiul este un aliment important si poatre rezolva anumite probleme de sanatate. „Regula ceaiului” este foarte importanta, deoarece te obliga la un anumit ritual, care ajuta la digesie, la buna dispozitie si chiar la bunele relatii intre oameni, atunci cand ceaiul este servit in societate.