Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Cat de sanatoase sunt fructele verii, piersicile

Piersicile sunt printre cele mai racoritoare si energizante fructe ale verii, disponibile acum in toate pietele si chiar si in magazine.

Zemoase, dulci si cu un aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 de grame, piersicile sunt cele mai indicate fructe pentru remineralizare a organismului, mai ales dupa o zi caniculara incarcata de stres.

Beneficiile piersicilor

Nutritionistii sustin ca o piersica are 87% apa asa ca poate inlocui apa cu succes.

Piersicile fac parte din categoria fructelor foarte bogate in potasiu, dar au si cantitati importante de fier, fosfor si magneziu.

Referitor la vitaminele pe care le contin, piersicile sunt o excelenta sursa de provitamina A si multa vitamina C, proportia dintre cele doua vitamine fiind intr-un echilibru perfect, ceea ce face ca asimilarea lor sa fie completa. Pulpa fructului contine de asemenea, fibre alimentare abundente care stimuleaza activitatea intestinala.

Multe persoane care consuma piersici au obiceiul sa le curate si sa arunce cojile facandu-si, in acest fel, un mare deserviciu.

Stimuleaza sistemul imunitar, protejeaza ochii si inima

Trebuie spus ca in privinta cojii piersicilor, aceasta este bogata in potasiu si vitamina A, iar consumarea ei cu tot cu pulpa poate stimula sistemul imunitar, indeparteaza toxinele din organism, protejeaza ochii de cataracta si reduce riscul de cancer, boli de inima si artrita.

Revigoreaza tenul

In plus, daca este aplicata pe fata prin frecare usoara tonifica si revigoreaza tenul, redandu-i stralucirea.

In scop terapeutic, de la piersic se folosesc fructele, care pot fi consumate crude, sub forma de suc sau in compot, dar si frunzele si florile.

Stimuleaza apetitul si sunt usor laxative

Piersicile sunt energizante, diuretice, depurative, usor laxative, stimuleaza apetitul si ajuta la intarirea imunitatii organismului.

Benefice in tulburarile digestive

Consumate dimineata, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extrem de hranitoare.

Piersicile

Piersicile au efecte benefice in tulburari digestive, consipatie, boli de colon, eliminarea calculilor renali si biliari, dezintoxicarea organismului.

Bune in cure de slabire

Pentru ca sunt sarace in calorii, piersicile pot fi consumate fara rezerve si de persoanele care tin cura de slabire.

Expertii spun ca doua piersici asigura necesarul zilnic de vitamina C, iar prin continutul lor bogat in calciu, fier si potasiu, piersicile intaresc organismul, facandu-l mai rezistent la factorii externi.

Combat astenia si anemia

Adolescentii si copiii anemici, bolnaviciosi, dar si persoanele obosite, lipsite de energie, astenice pot face cu incredere si speranta o cura de trei zile de piersici proaspete, mancate cu tot cu coaja aceea pufoasa si mustind de vitamine si minerale.

Trebuie sa stiti ca sucul de piersici, preparat acasa, ca sa fii sigur de ceea ce bei, se obtine dand fructele, fara samburi, prin storcatorul electric. Se pot face cure de cate trei, patru zile pentru cresterea imunitatii organismului si in scop laxativ. Se beau cate doua, trei cani de suc pe zi.

Efecte sedative

Florile de piersic au efecte sedative, antispasmodice, laxative, diuretice, depurative, alcalinizante si vermifuge. Amestecul de frunze si flori uscate dau o infuzie cu o aroma deosebita, foarte apreciata, mai ales, de copii, din care se pot bea doua, trei cani pe zi.

Infuzia se mai recomanda si in combaterea anginei pectorale.