Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Uleiul de nucsoara si beneficiile sale pentru stimularea digestiei

Unul dintre condimentele foarte bogate in vitamine si minerale este nucsoara sau „Myristica fragrans„. Nucosara reprezinta un condiment bogat in vitamine si minerale esentiale, printre care se numara zincul, potasiul, calciul, tiamina, acidul ascorbic, riboflavina si piridoxina.

Acest condiment are proprietati antiseptice, anti-inflamatorii, anti-bacteriene si sedative. Planta este utilizata la detoxifierea organismului, stimularea digestiei si a sistemului cardio-vascular, combaterea stresului si a insomniei, tonifierea ficatului si tratarea durerilor articulare si musculare.

Ulei de nucsoara

Ulei de nucsoara

Potrivit Health24.com, din samburi se obtine uleiul esential de nucsoara, care poate fi folosit in aromaterapie, cat si cosmetica.

Acest ulei se poate utiliza ca si tonic general, cerebral si circulator, poate atenua oboseala cronica, poate induce un somn odihnitor, are capacitatea de a parfuma si purifica aerul si este considerat drept un afrodisiac. Uleiul de acest tip tonifica organismul pentru perioada de iarna, uleiul de nucsoara are efect de incalzire.

El constituie un bun stimulent digestiv, amelioreaza greata, durerile spasmice si stimuleaza pofta de mancare, indigestie, este un bun tonic cardiac, foarte util in tratamentul artritei si nevralgiei.

Acest ulei se foloseste in cosmetica si poate fi util in tratarea nevralgiilor dentare. In masaj, este eficient pentru calmarea durerilor reumatice, entorse, dureri musculare. Daca aveti probleme digestive se poate face masaj pe abdomen, iar uleiul de nucsoara se poate adauga in apa de baie pentru stimularea circulatiei sanguine, tonifierea organismului si marirea capacitatii de rezistenta in perioada iernii.

Tratarea problemelor digestive se poate face adaugand circa 5 picaturi de ulei esential de nucsoara in 10 ml ulei vegetal

Uleiul de nucosara este bun pentru tratarea durerilor articulare, a leziunilor musculare si a reumatismului. In acest sens, trebuie sa diluati 3 picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal si aplicati direct pe zona afectata – de pana la 3 ori pe zi sau adaugati preparatul in apa de baie.

Acest tip de ulei se poate folosi la prepararea de unguente, balsamuri pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare si musculare, circulatorii astenie fizica si intelectuala masaj stimulant si tonifiant.

Este bun pentru stimularea circulatiei sanguine, tonifierea organismului si marirea capacitatii de rezistenta in perioada iernii. pentru asta, este indicat sa adaugati 3 picaturi de ulei esential de nucsoara in apa de baie. Tratarea problemelor digestive se poate face adaugand circa 5 picaturi de ulei esential de nucsoara in 10 ml ulei vegetal si prin masarea abdomenului dupa masa pentru a imbunatati digestia.

Expertii sustin ca este bine sa nu folositi niciodata uleiuri esentiale direct pe piele, deoarece acestea pot provoca alergii persoanelor sensibile. In cazul in care veti utiliza un ulei esential pentru prima data trebuie efectuat intotdeauna testul de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mica parte de piele, mai putin sensibila.

Uleiurile esentiale sunt destinate exclusiv uzului extern si nu trebuie utilizate in sarcina si nici in perioada de alaptare. De asemenea, este interzisa folosirea in cazul copiilor sub 6 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*