Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Combate stresul si depresia cu produse apicole

Mierea si, in general, produsele albinelor sunt foarte valoroase pentru cei care sunt stresati, au probleme depresive sau sufera de anumite afectiuni si sunt lipsiti de putere de concentrare.

Produsele apicole sunt deosebit de valoroase deoarece contin o multitudine de vitamine si minerale, enzime, hormoni, cu rol de refacere a tonusului fizic si psihic. Puteti consuma: polen, miere, pastura etc.

Produse apicole pentru depresie si stres

Produse apicole pentru depresie si stres

Polenul

De exemplu, polenul reprezinta un stimulent general al corpului, cu rol vitaminizant, tonic si energizant, care inlatura starea de nervozitate si iritabilitatea. Expertii sustin ca polenul reprezinta o pulbere fina, divers colorata in nuante de galben, portocaliu sau maro-roscat. Acesta este format din graunte foarte mici, microscopice, pe care albina le culege din flori.

Apicultorii sustin ca pentru a forma o singura granula de polen, o albina trebuie sa viziteze in medie 300 de flori.

In intreaga lume, polenul este considerat de cercetatori unul dintre cele mai pure alimente, pentru ca plantele care se hranesc cu apa si lumina condenseaza aceasta energie, oferind-o inapoi naturii.

Acest produs apicol reprezinta unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat inca din antichitate de catre egipteni si chinezi, ca medicament provenit din natura si factor de intinerire a corpului.

Ce spun expertii despre produsele apicole?

Profesorul Nicolai Tsitsin, un biolog renumit de la Institutul de Longevitate din Georgia a realizat o cercetare stiintifica asupra peste 200 de apicultori din aceasta tara care aveau peste 125 de ani. Expertul spune ca acest aspect uimitor se datora consumului zilnic de miere si polen, dar mai ales de polen.

Cercetatorul a tras concluzia in urma acestui studiu ca in cazul in care este consumat in mod regulat si in cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viata omului cu multi ani.

Polenul este foarte buna pentru cazul in care suferiti de surmenaj fizic si intelectual, depresii nervoase, insomnie. Se consuma aproximativ 10-20 g de polen in fiecare zi, in cure de 30 de zile. Medicii spun ca se pot face 3-4 astfel de cure cu polen de albine in fiecare an. Si pastura creste imunitatea organismului si mentine un bun tonus fizic si psihic, spun expertii.

Doza recomandata

Specialistii sustin ca doza uzuala recomandata este de 10 g zilnic, in doza unica sau in doua prize, administrata la 30-45 minute dupa masa, in cure de cate 1 luna, care pot fi ulterior repetate. Gemoterapia este benefica in combaterea asteniei.

De asemenea, trebuie spus ca se mai pot utiliza extractele din muguri sau mladite de stejar, catina, mesteacan, rozmarin, coacaz negru, zmeur sau maces pentru tratarea unor probleme de sanatate sau a starilor de stres puternic.

Si ginsengul siberian reprezinta un energizant si vitalizant foarte eficace. Se consuma sub forma de capsule, 2-3 pe zi, timp de 30 zile, spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*