Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Stevia, planta utila pentru problemele digestive

Stevia provine din America de Sud si are un continut importante de vitamina A,C, E, zinc, calciu, potasiu, magneziu, oligoelemente fosfor, aminoacizi, flavonoide, pectine, fitosteroli, fibre si carbohidrati.

Nutritionistii sunt de parere ca aceasta planta sud-americana are numeroase actiuni benefice asupra corpului uman, precum reglarea nivelului zaharului din sange, scaderea poftei de dulciuri.

Beneficii stevie

Beneficii stevie

Stevia contine substante dulci glicozide, care nu sunt metabolizate de organism si ajuta sa se mentina un anumit nivel al glicemiei.

Expertii spun ca stevia va ajuta mult daca vreti sa slabiti, mai ales ca scade pofta de alimente grase.

Are un continut bogat de fibre, iar substantele sale mucilaginoase, pectine, uleiuri si carbo-hidrati armonizeaza digestia.

Actiune antibacteriana

In urma unor cercetari s-a constat ca aceasta planta are o actiune antibacteriana, astfel incat expertii o recomanda in tratamentul unor candidoze si enterocolite.

Probleme digestive

In plus, stevia este buna pentru tratarea digestiei dificile, lipsa poftei de mancare, diabet zaharat de tip II, afectiunilor hepatice si dermatologice, eczemelor, reumatismului, ulcerului gastro-duodenal, afectiunilor globului ocular precum si in scopul combaterii dependentelor de tutun sau alcool.

Medicii spun ca ea se poate utiliza in stare naturala dimineata pe stomacul gol, timp de 3 saptamani.

Important rol diuretic

Aceasta planta are un rol diuretic datorita continutului bogat in flavonozide si scapa corpul de apa in exces.

Regleaza cu succes presiunea arteriala si majoreaza nivelul energetic al organismului, stimuland activitatea cerebrala.

Mai puteti sa o combinati in restul zilei cu spanac, urzici, salata verde la prepararea salatelor. Este bine de stiut ca mancarurile de stevie nu ar trebui sa fie asociate cu prajelile si carnea grasa.

Reglarea nivelului glicemiei

Potrivit specialistilor, daca vreti sa va reglati nivelul de zahar in sange, atunci trebuie ca din frunzele si cozile de stevie sa preparati o infuzie care poate fi folosita, 1-2 cani pe zi in cure de 2-3 saptamani.

Uz extern

Daca o veti folosi pentru uz extern, puteti sa va faceti o cataplasma din frunze pentru afectiuni ale pielii: acnee, psoriasis, eczema, afectiuni oculare toate acestea combinate cu cura interna.

In vechime, radacina de stevie era folosita pentru ca un fel de depurativ, dar si contra scorbutului si a afectiunilor pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*