Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceaiul de sovarv, indicat pentru tratarea afectiunilor de stomac

Sovarvul este o planta medicinala originara din familia Lamiaceae, care se mai numeste in popor maghiran salbatic, busuioc de padure sau oregano. Aceasta planta creste in regiunea Marii Mediterane si in sudul si centrul continentului asiatic.

Sovarvul reprezinta o planta, care poate creste pana la inaltimea de 80 cm, cu frunzele de forma ovala.

Sovarv

Sovarv

Ce contine

Planta contine ulei eteric si de aceea se foloseste ca si condiment. Florile sale sunt de culoare mov, care infloresc vara, in lunile iulie si august.

Beneficii sovarv

Potrivit expertilor, aceasta planta are un efect antiseptic asupra corpului uman.

In plus, este un bun expectorant si antispastic, avand si o actiune sedativa asupra sistemului nervos central. Sovarvul poate fi folosit ca si tonic-astringent si poate sa fluidifice secretiile bronhice ale organismului.

Specialistii in fitoterapie recomanda aceasta planta pentru tratarea tusei convulsive, gastritei, bronsitelor, bolilor de stomac, astmului bronsic si bolilor de piele.

Sovarvul stimuleaza pofta de mancare

In plus, aceasta planta este buna pentru stimularea poftei de mancare si poate sa calmeze durerile de dinti, iar in acest sens este bine sa va pregatiti un ceai obtinut din flori de sovarv.

Conform expertilor fitoterapeuti, ceaiul de sovarv este indicat mai ales pentru tratarea afectiunilor de stomac. Daca suferiti de o astfel de afectiune, puteti sa luati cate 4 linguri inainte de masa.

In plus, pentru vindecarea celorlalte afectiuni se recomanda 3 cani de ceai in fiecare zi.

Mai trebuie sa stiti ca afectiunile de piele pot fi tratate cu preparate sub forma de comprese si bai cu extract de sovarv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*