Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de util este siropul de agava

Siropul de agava nu este un produs chiar atat de sanatos, cum este apreciat de multe persoane. Aceasta este concluzia unor experti americani, care sustin ca mierea sau siropul de artar reprezinta indulcitori care au o calitate superioara calitativ fata de siropul de agava. Potrivit portalului Care2.com, acest siropul sau nectar de agava se obtine din din seva plantei originare din Mexic si reprezinta o alternativa mai buna la zahar.

Sirop de agave

Sirop de agave

Siropul de acest tip se poate gasi destul de lejer in magazine, mai ales in zona destinata mierii si indulcitorilor, avand multe feluri de arome. Expertii il recomanda pentru a fi utilizat in producerea unor sucuri, batoane cu proteine sau in produsele de patiserie, ca si ingredient.

Conform sursei citate, specialistii spun totusi ca acest sirop nu este atat de sanatos pe cat se crede. Expertii din cadrul Centrului Joslin din Boston, SUA, sustin ca acest sirop de agava nu este chiar atat de sanatos pentru tine decat alti indulcitori, deoarece are multe calorii si deseori este prea rafinat in industria alimentara.

Medicul ne anunta ca siropul de agava are mai multe calorii, cam in jur de 20 in plus la fiecare lingurita fata de zahar si prezinta mai putini antioxidanti decat alti indulcitori naturali, precum ar fi mierea sau siropul de artar.

Majoritatea indulcitorilor din agave sunt produsi din agava albastra, al carei miez contine “aquamiel” sau “apa de miere”!

Desi este recomandat celor care sufera de diabet, pentru a fi consumat in loc de zahar, expertii americani recomanda sa fiti precauti deoarece unele produse cu agava contin sirop de porumb, care poate majora nivelul zaharului din sange.

Peste 300 de specii de plante de agave cresc in partea sudica a Statelor Unite, dar si in zonele muntoase ale Mexicului. Aztecii foloseau acest nectar de agave ca si un remediu natural deoarece acesta are proprietati medicinale destul de importante. De pilda, acestia il combinau cu sare si il foloseau pentru tratarea ranilor.

Specialistii ne anunta ca o mare parte a indulcitorilor din agave sunt produsi din agava albastra, al carei miez contine “aquamiel” sau “apa de miere”. Gustul siropului de agave este similar cu cel al mierii, asa ca se foloseste pentru indulcirea energizantelor, ceaiului, batoanelor si altor alimente.

Pe de alta parte, siropul de agave de culoare mai rosiatica are un gust foarte asemanator caramelului si este utilizat ca inlocuitor al siropului de artar.

Siropul de agave este destul de caloric, avand 304 calorii la 100 de grame!

Trebuie spus ca acest sirop poata sa aiba mai multe culori in functie de gradul de procesare, dar toate sunt preparate din aceeasi planta. Ca urmare a temperaturilor joase la care aceste varietati sunt procesate, persoanele care sunt adepte ai dietelor raw il integreaza cu succes in alimentatia lor.

Specialistii spun ca siropul de agave este destul de caloric avand 304 calorii la 100 de grame, avand cam 60 de calorii la o lingura, spre deosebire de 40 de calorii, pe care le contine zaharul alb. Totusi, siropul de agave este de circa 2 ori mai dulce decat zaharul, insa daca este rafinat nu este in mod natural mai sanatos decat zaharul, mierea, siropul de porumb bogat in fructoza sau oricare alt indulcitor.

Nutritional, acest sirop este asemanator siropului de porumb bogat in fructoza, are putin calciu, potasiu si magneziu, cu valori nutritionale nu suficient de satisfacatoare insa. Care2.com mai scrie ca nectarul de agave are in compozitie fructoza in proportie de 90% si glucoza in proportie de 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*