Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile semintelor de chimion

Semintele de chimion sunt folosite pentru gatit. Pe langa aroma pe care o da mancarurilor, chimionul are si proprietati vindecatoare pentru tuse, indigestie sau lipsa poftei de mancare. Cateva inghitituri dintr-o infuzie de seminte de chimion si deja iti poti simti plamanii si stomacul mai usoare si iti revine de indata si apetitul.

Descoperiti cateva dintre beneficiile semintelor de chimion!

Semintele de chimion: proprietati

Semintele de chimion: proprietati

Seminte de chimion – proprietati

Chimionul stimuleaza circulatia sangelui

Chimionul este considerat un condiment „care incalzeste” de expertii care practica Ayurveda. Stimuleaza circulatia sangelui, precum si cantitatea de oxigen la nivel celular si ajuta digestia. Ceea ce Ayurveda stie de sute de ani este acum dovedit de studii si cercetari stiintifice.

Semintele de chimion – sursa de fier

Semintele de chimion reprezinta o sursa buna de fier, esential pentru mentinerea unui nivel adecvat de hemoglobina la femeile aflate la varsta procrearii.

Efecte asupra puterii cognitive

Cantitati adecvate de oxigen si fier pentru creier duc la imbunatatirea performantelor cognitive si la reducerea tulburarilor cognitive precum Alzheimer si dementa. Un studiu corean efectuat in 2011 demonstreaza efectele benefice ale chimionului asupra puterii cognitive.

Semintele de chimion: bune pentru astm si tuse

Daca suferi de astm sau ai o tuse productiva, semintele de chimion ajuta. Sunt un puternic expectorant, iar proprietatile lor antitusive sunt confirmate de oamenii de stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*