Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Rasul ingrasa. Afla care este motivul!

Cei care servesc multe alimente din cauza unor probleme de ordin emotional, mananca mai mult in clipa cand sunt fericiti fata de momentele cand sunt mai tristi.

Aceasta este concluzia la care au ajuns savantii de la Universitatea Maastricht din Olanda.
Acestia au efectuat un test la care au luat parte circa 90 de studenti. Tinerilor le-au fost prezentate imagini din diferite productii de televiziune, asa incat sa le fie indusa o stare de spirit, pozitiva sau proasta.

Rasul ingrasa

Rasul ingrasa

Studentii s-au uitat la “Mr. Bean” pentru a avea o stare de spirit mai pozitiva, iar pentru a fi neutri, acestia au vizionat un documentar despre pesti.

Pentru a obtine o stare de spirit negativa, participantii la teste au urmarit cateva secvente din filmul “Culoarul Mortii/ The Green Mile”.

Cum au decurs testele?

Cercetatorii le-au oferit tinerilor mai apoi chipsuri si ciocolata si le-au masurat aportul de calorii pentru fiecare scena.

Savantii au tras concluzia ca descoperirea lor ofera un bun suport pentru tratarea obezitatii. “Ea subliniaza importanta emotiilor pozitive asupra alimentatiei, care sunt adesea trecute cu vederea” spune cercetatorul Christy Fergusson.

“In clipa cand prost din punct de vedere psihic, mancam pentru a aduce o schimbare. Zaharul din alimente poate ridica temporar starea de spirit. Cand suntem relaxati si fericiti, nu sunt obsedati de calorii, mancarea devenind o mare sursa de placere”, a mai spus omul de stiinta olandez..

Expertii mai sustin ca oamenii se bucura de mancare, mai ales la aniversari sau nunti.

„Toate aceste evenimente implica mancare. Bucurandu-te de mancare fara a calcula caloriile sau fara a te judeca este o practica sanatoasa prin care te poti bucura de viata” a mai spus savantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*