Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Porumbele, fructele care te scapa de astenie

Unele dintre fructele care au calitati certe de stimulare a energiei corpului uman sunt porumbele, fructe care provin din familia „Prunus Spinosa„, un arbust salbatic din familia rozaceelor.

Ce contin

Porumbele sunt mai bogate in tanin ca alte fructe de padure si au in compozitia lor multe minerale importante, insa si vitamine precum provitamina A, precum si vitamine din complexul B si vitamina C.

Beneficii

Trebuie spus ca aceste fructe au actiune astringenta si diuretica, si sunt recomandate in dureri de stomac, diaree, dizenterie, afectiuni renale, dischinezii biliare sau in stimularea digestiei. Se pot folosi ca si dezinfectant al cailor urinare, spun fitoterapeutii.

Porumbele

Porumbele

Health24.com arata ca datorita continutului mare de tanin, un antioxidant puternic, care actioneaza asupra imunitatii corpului, acesta le da calitatea de dezinfectant puternic.

Taninul are actiune asupra esofagului, unde actioneaza ca un ulei asupra unor amigdale bolnave si ajungand in stomac unde devine un pansament pentru toata flora stomacala. Aceste fructe au capacitatea de a stimula si tonifia corpul uman, oasele, dintii si unghiile. Contin mult potasiul, substanta care ofera un bun suport ajutand la o stabilizare a pulsului inimii si reglarea hipertensiunii arteriale.

Expertii citati de Health24.com arata ca aceste fructe se utilizeaza sub forma de decoct, suc, compot, sirop, gem, ceaiuri, vinuri sau combinate cu miere.

Se recomanda ca porumbele sa nu fie folosite in cantitati mai mari din cauza continutului de glicozid al acidului cianhidric, daunator corpului!

Inca din vechime, de la aceste fructe se foloseau pentru scopuri medicinale florile, mugurii, frunzele si scoarta. Florile contin flavone, acizi organici, glicozide, kemferol, saruri de magneziu si potasiu. Health24.com arata ca aceste flori pot fi utilizate ca si sedativ si diuretic. Se mai folosesc pentru pregatirea unor preparate destinate tratarii durerilor de cap si in afectiunile cardiace.

Mugurii proumbelor reprezinta un un tonic general, fiind foart bun pentru a trata convalescente postgripale, anorexia, astenia generala, anemia, acnee juvenila si furunculoza provocate de poluarea atmosferica.

Mai trebuie sa stiti ca specialistii in fitoterapie recomanda coaja arbustului pentru a va prepara un ceai bun pentru curatarea plamanilor. Medicii specializati pe medicina naturista recomanda ca porumbele sa nu fie folosite in cantitati mai mari din cauza continutului de glicozid al acidului cianhidric, daunator corpului.

Alte cercetari arata ca porumbele nu s-ar consuma crude deoarece contin amigdalina sau vitamina B17, substanta controversata despre care expertii sustin ca este destul de toxica pentru organism.

De exemplu, o forma sintetica a amigdalinei denumita laetrile s-a vandut in trecut ca si tratament pentru diversele forme de cancer, dar cu rezultate negative, fiind in cele din urma interzisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*