Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Piperul negru, extrem de util pentru tratarea reumatismului

Piperul reprezinta un condiment foarte folosit in bucatarie. In intreaga lume sunt consumate anual cantitati enorme de piper, de diferite feluri: negru, alb, cu bobul lung, rosu. Adaugat in mancare, piperul pune in miscare si digestia cea mai lenesa, face sangele sa circule mai bine si ne incalzeste organismul in caz de frig intens, spun specialistii.

Piper negru

Piper negru

Piperul este recomandat pentru probleme precum ar fi indigestia frecventa, balonarea, infectiile. Piperul negru este extrem de puternic in tratarea catorva afectiuni. Potrivit expertilor, piperul este recomandat pentru afectiuni ca astenia, infectiile in gat, guturaiul, circulatie sangvina deficitara, reumatism si balonare.

Daca aveti probleme cu gatul, trebuie sa stiti ca ceaiul de pudra de boabe este foarte util impotriva infectiilor in gat si guturaiului.

Expertii spun ca daca veti consuma acest ceai gatul se descongestioneaza, narile se desfunda si raceala va trece instantaneu.

Pudra din boabe de piper se foloseste impotriva sensibilitatii la frig. In acest caz, timp de 7 zile nu este bine sa consumati deloc hrana rece, iar la fiecare masa consumati 2-3 varfuri de cutit de piper negru macinat.

Piperul negru, bun contra efectelor nocive ale frigului

De asemenea, cu ajutorul unei amestec de piper negru in rachiu, se poate efectua un masaj al zonelor dureroase de circa 3 ori pe zi. Specialistii spun ca piperul negru incalzeste articulatiile si le face sa fie mai elastice. Acest tratament este foarte eficient mai ales atunci cand este frig si umezeala afara.

Expertii sustin ca acesta este utilizat ca adaos in mancaruri, impotriva asteniei. Este recomandat sa introduceti la fiecare masa o doza de piper negru, iar acest tratament se face maximum 5 zile la rand, iar efectele sale sunt miraculoase.

Pentru aceste afectiuni, ceaiul este foarte folositor pentru afectiunile enumerate mai sus. De exemplu, intr-o cana de ceai fierbinte se vor pune circa 2-3 varfuri de cutit de piper negru. Acesta se va lasa cateva minute, dupa care se bea cu inghitituri mici.

Potrivit expertilor in acest domeniu, piperul negru poate agrava afectiuni cum ar fi: gastrita hiperacida, hipertensiune, starile de nervozitate. In aceste afectiuni va fi administrat cu prudenta, recomanda specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*