Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce trebuie sa eviti produsele de ingrijire care fac multa spuma? Atentie!

Majoritatea oamenilor folosesc pentru baie tot felul de geluri de dus care sunt atragatoare prin aroma parfumului lor si multi masoara eficienta produselor de igiena in functie de cat de multa spuma fac. Specialistii spun ca acest aspect nu este chiar unul in regula, deoarece sapunul, gelurile de dus, spumantele de baie, spuma de ras, samponul, cu cat fac mai spuma, cu atat sunt mai nocive pentru sanatate.

Expertii afirma ca aceste produse au la baza sulfati foarte periculosi, precum Lauril sulfat de sodiu (SLS), sulfat de sodiu Laureth (SLES), Lauril sulfat de amoniu si sulfat de sodiu Myreth.

Pericol spuma de baie

Pericol spuma de baie

Deseori se intampla ca multi dintre acesti agenti spumanti sa fie utilizati si in cadrul unor spalatorii auto si au proprietati puternic abrazive. De aceea, spun expertii, nu ar trebui sa ne mire ca pielea noastra este afectata de eczeme, dermatite, acnee, iritatii si uscaciune.

Lauril sulfatul de sodiu ramane in corp pana la 5 zile, in special in tesuturile oculare. In plus, aceasta substanta poate penetra foarte lejer epiderma umana si poate sa ramana in cantitati mici in inima, ficat, plamani si creier.

Medicii sustin ca de aici, acest sulfat produce nitrozamine, substante cancerigene care, in clipa cand sunt activate la nivel hepatic, sunt capabile sa initieze o boala cancerigena.

Care substante sunt nocive pentru sanatatea ta?

Cercetarile au aratat faptul ca substanta denumita SLS are ca efecte nocive inlaturarea uleiurilor naturale ale pielii, care au rolul de a o proteja, si provoaca o inflamatie severa a tesutului dermo-epidermic.

Acesta are si efecte degenerative asupra membranelor celulare, chiar daca este folosit intr-o concentratie mica. Alte substante care iti pot produce probleme in ceea ce priveste sanatatea pielii tale sunt propilen glicolul care se afla in fond de ten, lotiuni, deodorante, apa de gura, pasta de dinti, produse pentru ingrijirea parului, crema de ras. Acesta poate cauza iritatii cutanate, inflamatii si afectiuni dermatologice.

O alta substanta care are efecte nocive este EDTA sau acid tetra-acetic de amino-etilena, care se afla in dizolvanti si produse spumante de igiena personala care formeaza spuma si poate determina tulburari hormonale, cancer renal, cancer hepatic, afectiuni dermatologice si intestinale.

Nici uleiul mineral si derivatele sale, care se gasesc in aproape toate produsele cosmetice, nu este prea sanatos, deoarece acesta este realizat din petrol.

Medicii spun ca aceasta substanta poate cauza imbatranirea prematura a pielii, poate distruge bariera imunitara naturala a pielii, afecteaza capacitatea pielii de a elimina toxinele, precum si favorizeaza aparitia acneei si a altor boli dermatologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*