Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Metabolismul dezechilibrat si toxinele

Toxemia este cea prin care stiinta moderna denumeste dezechilibrul metabolic.

Corpul uman a fost „proiectat” ca un echilibru in formarea tesuturilor – anabolism – si distrugerea lor – catabolism. Un exces al unei functii metabolice asupra alteia reprezinta un dezechilibru metabolic.

Toxemia si organismul

Toxemia si organismul

Cai de aparitie a toxemiei

In procesul metabolic, vechile celule sunt mereu inlocuite cu altele noi. Celulele moarte sunt toxice (chiar otravitoare) si trebuie inlaturate din corpul dumneavoastra, cat se poate de urgent, pe 4 canale de eliminare:

  • intestine,
  • vezica urinara,
  • plamani si
  • piele.

Acesta este un proces natural, care are loc indiferent de vointa omului, dar care poate fi impiedicat de cauze care fac ca toxinele sa nu fie eliminate in ritmul in care sunt produse.

Atat timp cat la dispozitia omului exista o cantitate suficienta de energie, respectivele reziduuri sunt eliminate corect.

A doua cale de aparitie a toxemiei in corp este cea provocata de reziduurile de mancaruri care nu sunt corect digerate, asimilate si incorporate in structura celulara.

Majoritatea covarsitoare a alimentelor pe care le consumam sunt preparate (gatite). Noi prajim, fierbem, inabusim, coacem aproape tot ceea ce mancam. Pentru ca mancarea a fost schimbata fata de starea ei naturala iar noi nu suntem adaptati biologic sa ingeram o cantitate atat de mare din mancarea transformata, reziduurile unei digestii si asimilarile incomplete formeaza o mare cantitate de deseuri in corp. Aceste deseuri sunt toxice.

Daca in dieta cuiva predomina mancarurile concentrate, corpul, in mod regulat, este incarcat cu toxine.

Deci zilnic, corpul isi creeaza toxemia in doua moduri:

  • prin procesul normal metabolic si
  • prin reziduurile mancarurilor, care nu au fost suficient utilizate.

Cand cantitatea de reziduuri toxice retinute de organism este mai mare decat cea eliminata, apare o depunere a excesului, care se transforma in supragreutate.

Aceste toxine au o natura acida si, deoarece duc la cresterea aciditatii in corp, organismul va retine apa pentru a o neutraliza, adaugand corpului mai multa greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*