Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Medicamentul care ar putea elimina colesterolul rau din organism

In cazul colesterolului, medicii sustin ca stabilirea unei cifre normale este dificila, nivelul ideal de colesterol fiind cuprins intre 1g/l si 2,2g/l. Valorile normale ale colesterolului depind de varsta omului, de trecutul sau, iar colesterolul creste cu varsta pana 50-60 ani.

Avem de-a face cu o hipercolesterolemie in clipa cand nivelul de colesterol total depaseste 200 mg/dl si hipertrigliceridemie cand nivelul trigliceridelor este mai mare de 150-199 mg/dl. De asemenea, colesterolul LDL sau „rau” trebuie sa aiba valori sub 100-130 mg/dl si colesterolul HDL sau „bun”, valori de peste 35 mg/dl la barbati si de peste 40 mg/dl in cazul femeilor.

\Medicament colesterol rau

\Medicament colesterol rau

Medicii sustin ca sangele transporta colesterolul de la intestin sau ficat catre organele care au nevoie de acesta in procesele metabolice. Ca acest transport sa fie mai eficient, se uneste in sange de unele particule, numite lipoproteine cu densitate scazuta LDL.

LDL are rolul de a transporta colesterolul nou format de la ficat catre toate celulele organismului, iar HDL preiau excesul de colesterol ramas neutilizat si il transporta din nou la ficat pentru depozitare sau la bila pentru evacuare.

Corpul uman are nevoie zilnic de maximum 300 mg de colesterol. Nivelul total al colesterolului este recomandat sa fie sub 200, intre 200 si 239 se afla la limita superioara a normalului, iar peste 240 prezinta un risc crescut pentru o boala de inima.

Ce arata testele de laborator?

Pentru a diminua efectele colesterolului rau, specialistii lucreaza la un medicament ce actioneaza ca un detergent asupra arterelor. Acesta poate dizolva depunerile de grasime si colesterol, poate diminua considerabil cazurile de boli de inima si formarea cheagurilor ce pot fi letale. Testele realizate pana in prezent arata faptul ca pilula experimentala AHRO-001 poate preintampina formarea unor blocaje fatale.

Expertii spun ca tratamentul cu statine poate preintampina formarea de noi depozite, dar nu le poate dizolva pe cele care exista, insa totusi cele mai puternice statine pot face dezpoitele sa se micsoreze.

Medicamentul aflat in teste in SUA actioneaza in corp prin eliberarea unor saruri biliare care dizolva depozitele grase de pe peretii vaselor de sange si le curata.

Sarurile biliare sunt secretate in mod normal de ficat, fiind eliberate in intestin, unde participa la procesul digestiei grasimilor. Potrivit specialistilor, in mod natural, acestea nu se gasesc in sange. Firma care lucreaza la acest tratament, AtheroNova Inc of Irvine, provine din California, si vrea sa scoata pe piata medicamentul cat mai curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*