Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fumatul pasiv – efecte

Fumatorii pasivi sunt expusi unui pericol real din cauza faptului ca inhaleaza fumul celor din jurul lor. O noua cercetare arata faptul ca oamenii care nu fumeaza sunt expusi unui alt pericol ascuns.

Acest efect este cauzat de mirosul care ramane in urma fumatorilor, chiar si dupa ce fumul a iesit din incaparea in care ei s-au aflat, scrie BBC.

Fumatul pasiv

Fumatul pasiv

In contextul unei conferinte tinuta la o universitate din California, SUA, profesoara Manuela Martins-Green si colegii ei au prezentat rezultatele surprinzatoare ale cercetarii lor. Astfel, savantii afirma ca functiile normale ale corpului si vindecarea unor rani sunt afectate de urmele fumatului. Expertul Martins-Green s-a concentrat asupra efectelor negative ale fumatului pasiv.

Care este riscul ascuns?

De pilda, un efect neplacut al fumului de tigara este dat de majorarea nivelului de trigliceride din sange, iar acest aspect ar putea determina ciroza hepatica, chiar daca persoana respectiva nu este alcoolica.

Evitati fumatul in prezenta membrilor familiei!

Efectul fumului de tigara al carui miros ramane in lucrurile din incaperi. Acest miros se impregneaza pe lucrurile din casa sau in masina si nu dispare mult timp dupa ce fumatul inceteaza in incaperea respectiva.

In plus, sunt implicate aici substante chimice canceroase, cei care vor sa scape de ele fiind nevoiti sa nu intre in contact cu fumul de tigara pentru o perioada lunga de timp. Specialistii de la Universitatea din California considera ca acest aspect legat de fumat este ceva inedit si reprezinta o provocare pentru cercetarile viitoare.

Specialistii sustin ca aceste informatii ar trebui sa le dea mult de gandit celor care fumeaza in prezenta familiei sau a altor persoane. Savantii sustin ca acestia ii pun pe ceilalti intr-un pericol real, care le poate afecta starea de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*