Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum evitam sa ne imbolnavim din cauza felului de a prepara mancarea

Felul in care ne pregatim mancarea este foarte important pentru sanatatea noastra. O cercetare de ultima ora realizata in SUA arata faptul ca oamenii fac mai multe erori in bucatarie, prin care isi otravesc pur si simplu alimentele si mancarea.

Prosoapele de bucatarie si smartphone-urile

Expertii americani sustin ca si prosoapele de bucatarie sau smartphone-urile reprezinta principalele surse de contaminare in spatiul de gatit. Cercetatorii au anuntat ca multe persoane au tendinta de a atinge prosoapele inainte sa se spele pe maini, raspandind astfel bacterii periculoase, intre care Salmonella, responsabile de intoxicatii alimentare grave.

Erori in bucatarie

Erori in bucatarie

In plus, multi oameni utilizeaza telefonul mobil in timp ce gatesc, iar acest gadget poate fi acoperit cu bacterii, precum E.Coli, mai ales ca este dus si in baie de multe ori.
BBC arata ca o noua cercetare realizata de expertii de la Universitatea din Kansas, confirma descoperirea celor de la Universitatea din Arizona.

Acestia au anuntat initial ca peste 9 din 10 din prosoapele de bucatarie analizate contineau bacterii otravitoare pentru mancare. O alta cercetare realizata la aceeasi universitate a aratat ca telefoanele mobile au de 10 ori mai multe bacterii decat un capac de WC. Studiul specialistilor din Kansas a analizat 123 de persoane in timp ce pregateau masa si a stabilit ca prosoapele sunt cele mai contaminate suprafete testate din bucatarie.

Cercetarea a indicat si faptul ca smartphone-ul este o sursa importanta de bacterii, mai ales daca sunt folosite deseori in bucatarie.

Nici in baie expertii nu recomanda a fi folosite smartphone-uri sau tablete, deoarece daca se intampla sa vorbiti acolo la telefon, aceste aparate se pot contamina cu microorganismele E.coli, prezente in acest mediu.

Daca vreti sa evitati contaminarea mancarii, se recomanda spalarea prosoapelor imediat dupa ce ati terminat de gatit, ori inlocuirea lor cu prosoapele de hartie. Referitor la smartphone-uri, acestea ar trebui sterse cu solutie dezinfectanta in mod frecvent.

Sunt foarte periculosi nitratii si nitritii folositi pentru conservarea alimentelor, mai ales ale celor din carne!

Cand deschidem frigiderul si observam ca in interior sunt numai alimente frumos ambalate, in aluminiu sau in PET-uri colorate, dar hrana preparata in casa lipseste cu desavarsire, ar trebui sa ne asteptam ca, in urmatorii 3-10 ani, sa ne confruntam cu grave probleme de sanatate.

Alte studii au aratat ca multe dintre masele plastice care sunt folosite pentru ambalarea alimentelor contin substante care produc tumori canceroase. Tot la fel de periculoase si tot cancerigene sunt ingrasamintele naturale, nitratii si nitritii folositi pentru conservarea alimentelor, mai ales ale acelora care sunt bogate in proteine precum carnea si produsele din carne.

O portie de friptura pe gratar la foc direct este expusa hidrocarburilor policiclice aromate, precum benz-pirenii, care, pe langa faptul ca sunt cancerigeni, provoaca si inhibarea arderii grasimilor in timpul noptii.

Specialistii sustin ca in cazul in care vom stinge friptura cu un pahar sau doua de suc ca sa nu mai acumulam calorii, cancerul poate sa se manifeste deoarece aceste sucuri de tip diet contin aspartam (E 951), ciclamat de sodiu (E 952), zaharina (E 954).

Expertii ne anunta ca toate substantele de sinteza care imita zaharul sunt reale bombe chimice cancerigene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*