Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dieta de primavara

Etapa de revenire

Etapa de revenire in dieta de primavara presupune reintroducerea treptata si atenta a grupelor alimentare eliminate din meniul zilnic.

Primele 2 zile ale acestei etape

In aceste zile veti consuma supe, deoarece acestea sunt cunoscute pentru efectele calmante pe care le au la nivelul mucoasei digestive.

Urmatoarele 2 zile ale acestei etape

Urmeaza sa reintroduceti in alimentatie: fructele (la gustarea de dimineata si de dupa-amiaza, insa nu mai mult de 4 fructe pe zi), cafeaua (aveti grija sa nu o indulciti cu miere deoarece efectul laxativ va fi puternic) si mierea (nu aveti voie sa consumati mai mult de 2 linguri pe zi).

Legume in dieta de primavara

Legume in dieta de primavara

Urmatoarele 2 zile ale etapei de revenire

Veti reintroduce in alimentatia zilnica grasimile si alimentele proteice, insa respectand urmatoarele recomandari:

  • nu aveti voie sa consumati alimente prajite!
  • nu aveti voie sa consumati mai mult de 2 linguri de ulei pe zi (se contorizeaza si uleiul pe care il folositi atunci cand preparati diferite mancaruri)!
  • nu aveti voie sa consumati mai mult de o masa de carne in fiecare zi!
  • nu aveti voie sa consumati mai mult de un iaurt pe zi!
  • aveti voie sa consumati cel mult 3 oua pe saptamana (trebuie contorizate si ouale pe care le folositi pentru a prepara diferite mancaruri: ciorbe, perisoare)!

Ultimele 2 zile ale etapei de revenire

Urmeaza sa reintroduceti in alimentatie si carbohidratii, respectand urmatoarele reguli:

  • nu aveti voie sa consumati mai mult de 2 felii de paine la o masa!
  • orezul nu se consuma in combinatie cu grasimile sau cu carnea, doar simplu sau asociat cu legumele! Nu aveti voie sa folositi ulei in preparatele cu orez! Se recomanda sa consumati orez cel mult o data pe saptamana!
  • cartofii nu trebuie consumati alaturi de preparatele pe baza de carne, pot fi consumati doar fierti sau facuti la cuptor!
  • biscuitii si alte tipuri de dulciuri pot fi consumate doar ocazional!
  • zaharul trebuie consumat si el ocazional, la fel si produsele care il contin! Cititi cu atentie eticheta produselor consumate, exista foarte multe alimente care contin zahar!

Inainte de a urma Dieta de primavara este important sa cereti sfatul unui medic de specialitate! In cazul in care ati urmat aceasta dieta astept impresiile si sugestiile voastre! Cat de mult va ajutat si cat de dificil a fost de urmat!?

Pagina precedentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*